Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

“Ύμνοι” στο Defence News για τη συμφωνία εκπαίδευσης της ΠΑ με την Elbit Systems

Σύμφωνα με άρθρο το οποίο δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της έγκυρης στα αμυντικά θέματα εφημερίδας Defense News, (του Seth J. Frantzman), συνάφθηκε η μεγαλύτερη αμυντική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ, ύψους 1,68 δισεκατομμυρίων δολαρίων για 20 χρόνια, έπειτα από διεθνή διαγωνισμό.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: HELLAS JOURNAL

Στα πλαίσια της συμφωνίας, η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία θα αποκτήσει 10 αεροσκάφη τύπου Μ-346. Επιπροσθέτως, η SIBAT, η Διεύθυνση για την Διεθνή Αμυντική Συνεργασία στο Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ, και η Elbit Systems θα υπογράψουν τη συμφωνία για τη δημιουργία ελληνικής σχολής Πολεμικής Αεροπορίας, με πρότυπο τη σχολή της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας η Elbit System θα παρέχει την τεχνογνωσία και υλικά για την αναβάθμιση και λειτουργία των αεροσκαφών T-6 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Η Elbit θα παρέχει επίσης εκπαίδευση, προσομοιωτές και υλικοτεχνική υποστήριξη. Στο μέλλον οι δύο πλευρές θα εξετάσουν και άλλους τομείς συνεργασίας μεταξύ των ισραηλινών και ελληνικών αεροπορικών ακαδημιών.

Αυτή η συμφωνία- ορόσημο αποτελεί μέρος μίας αυξανόμενα στενής σχέσης μεταξύ της Ελλάδας και του Ισραήλ, που σηματοδοτήθηκε μεταξύ άλλων από την συμφωνία της κατασκευής του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου EastMed και την συμφωνία εκμίσθωσης ισραηλινών drones από το ελληνικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

ΠΗΓΗ defence-point

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου