Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021

Λιβύη: «Έξω φρενών» η Άγκυρα με τον ατιμασμό της τουρκικής σημαίας

Την εξοργισμένη αντίδραση της Άγκυρας προκάλεσαν το περιστατικό και οι απίστευτες εικόνες και τα πλάνα που δημοσιεύθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προχθές Δευτέρα, σε κεντρικό δρόμο του Τομπρούκ στην Λιβύη, όπου αμάξια περνούσαν κορνάροντας πάνω από μια τουρκική σημαία, με τους περαστικούς να «πανηγυρίζουν».

Όπως σας ενημέρωσε πρώτα το OnAlert, την περασμένη Δευτέρα, άγνωστοι είχαν τοποθετήσει μια τουρκική σημαία στη μέση κεντρικής λεωφόρου έξω από το κοινοβούλιο της Λιβύης, με τα περαστικά αμάξια να περνούν από πάνω της, με αποτέλεσμα να την κάνουν «κουρέλι», ενώ το βίντεο έκανε το γύρο του Διαδικτύου.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η Τουρκία δεν άφησε ασχολίαστο το περιστατικό, με το Υπουργείο Εξωτερικών να βγάζει ανακοίνωση στην οποία χαρακτηρίζει ως «απεχθής δράση κατά της τουρκικής σημαίας» το περιστατικό μπροστά από το κοινοβούλιο της Λιβύης κατά τη διάρκεια των συζητήσεων για τον προϋπολογισμό.  Επίσης, η Άγκυρα τόνισε ότι δόθηκε εντολή αμέσως στην τουρκική πρεσβεία στην Τρίπολη να διαβιβάσει γραπτά και προφορικά διαβήματα στο Υπουργείο Εξωτερικών της Λιβύης, ενώ ακόμα «η τουρκική πρεσβεία ζήτησε επίσης να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για να μην επιτρέπονται τέτοιες προκλήσεις και να αποφευχθεί η επανάληψή τους».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα ότι: «Είναι σαφές ότι η εν λόγω δράση έχει ως στόχο την αδελφότητα Τουρκίας και Λιβύης. Αυτή η πράξη εναντίον της της σημαίας μας, που αντιπροσωπεύει την ανεξαρτησία και τις ιερές μας αξίες, δεν θα καταφέρει να πετύχει τον στόχο της και θα δοθεί η απαραίτητη απάντηση από τον φιλικό και αδελφικό λαό της Λιβύης».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανατολική Λιβύη είναι η περιοχή στην οποία τον απόλυτα έλεγχο και επιρροή έχει ο Στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ, με αποτέλεσμα να θεωρείται λογικό πως στο Τομπρούκ το αντι-τουρκικό αίσθημα κυριαρχεί και εκφράζεται με αυτόν τον τρόπο.

ΠΗΓΗ onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου