Τετάρτη, 7 Ιουλίου 2021

Μιμή Ντενίση: Δεν νοιάζονται να κρατήσουν το πιστό αντίγραφο της προκυμαίας της Σμύρνης - Φτιάχτηκε για τα γυρίσματα της ταινίας «Σμύρνη μου, αγαπημένη»

(Πηγή: Facebook / Mimi Denissi)

Μια φιλόδοξη κινηματογραφική παραγωγή είναι σε εξέλιξη διά χειρός Μιμής Ντενίση, η οποία αποφάσισε να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το Σμύρνη μου, αγαπημένη. Τα γυρίσματα πραγματοποιούνται τώρα στη Λέσβο· στην Αθήνα, όμως, στο Νέο Φάληρο δημιουργήθηκε και μια «προκυμαία της Σμύρνης», προκειμένου να γίνει όσο το δυνατόν πιο πιστή αναπαράσταση της καταστροφής του 1922.

Μάλιστα, η κινηματογραφική εταιρεία Tanweer και η Μιμή Ντενίση συγκέντρωσαν 4,5 εκατ. ευρώ προκειμένου να στηθούν τα σκηνικά σε όλους τους χώρους των γυρισμάτων.

Οι σκηνές με τη μεγάλη φωτιά που ξεκίνησε από την αρμενική συνοικία και κατέκαψε τη Σμύρνη αναμένεται να γυριστούν στα μέσα Αυγούστου με τη συμμετοχή 2.000 κομπάρσων, με βάρκες, καράβια, τραμ, αυτοκίνητα και άλογα.

Και ενώ όλα μοιάζουν να κυλούν αρμονικά, η Μιμή Ντενίση, που αυτή την περίοδο βρίσκεται στην Αγιάσο για γυρίσματα, τονίζει την αγωνία της για όσα συμβαίνουν στο παρασκήνιο. Με ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό της στο Facebook καταγγέλλει ότι δεν υπάρχει πρόθεση να διατηρηθεί το σκηνικό.

«Πέστε μου σε ποια άλλη χώρα του κόσμου θα χτιζόταν ένα τέτοιο υπέροχο σκηνικό και δεν θα το κρατούσαν; Μια πιστή απεικόνιση της προκυμαίας της Σμύρνης που δεν υπάρχει πια! Χώρος που θα μπορούσε να επισκέπτεται όλο το κοινό! Ας έμενε τουλάχιστον μέχρι την επέτειο του ’22. Η Περιφέρεια δεν ενδιαφέρεται; Έχω απορία. Πέστε μου και εσείς τι πρέπει να κάνουμε», έγραψε.

Με λίγα λόγια, η πρωταγωνίστρια εκφράζει δημόσια την αγανάκτησή της για την πρόθεση να μην διατηρηθεί κάτι που θα μπορούσε να είναι επισκέψιμο, τουλάχιστον του χρόνου που συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Ένα σκηνικό το οποίο προσφάτως επισκέφθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης, εκφράζοντας το θαυμασμό του.

ΠΗΓΗ pontosnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου