Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022

Μάζης Ι.: Αν αυξήσουμε τα χωρικά μας ύδατα στα 12 ν.μ αυτή τη χρονική περίοδο, οι Τούρκοι θα ...(Βίντεο)

Ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Θεωρίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Ιωάννης Μάζης στον FOCUS FM 103,6 (12-02-2022). 

Ο κ. Μάζης αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία, τις πιθανότητες ανάφλεξης αλλά και τους λόγους που η Τουρκία ανεβάζει την ένταση στο Αιγαίο. 

Σε ότι αφορά την Ουκρανία επεσήμανε ότι είναι κατασκευασμένη η ένταση από πλευράς Δύσης και αποτελεί κόκκινο πανί για την Ρωσία η μεταφορά στρατιωτικού υλικού από τις Βαλτικές χώρες στην Ουκρανία. 

Συνέχισε λέγοντας ότι Γαλλία και Γερμανία είναι υπέρ της αποκλιμάκωσης της κατάστασης στην Ουκρανία. αφού και οι δύο έχουν οικονομικά κυρίως συμφέροντα. 

Στάθηκε και στην Ελληνική Μειονότητα στην Ουκρανία λέγοντας χαρακτηριστικά ότι θα μπορούσε να δικαιολογήσει και την ουδέτερη στάση ή την στάση υπέρ μιας ειρηνικής επίλυσης από την πλευρά της Ελλάδας. 

Σε ότι αφορά τις δηλώσεις Τσαβούσογλου, ο κ. Μάζης είπε ότι δεν μπορεί να μιλάει ο κ. Τσαβούσογλου για διεθνές δίκαιο όταν η Τουρκία δεν είναι καν συμβαλλόμενο μέρος στις συνθήκες που αναφέρεται όπως αυτή των Παρισίων. 

Όμως η Τουρκία αντιλαμβάνεται το Διεθνές Δίκαιο "αλά Τούρκα". 

Ενότητες 

00:00 - 19:07 Τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανική κρίση.  

19:07 - 38:19 Σχολιασμός των νέων δηλώσεων Τσαβούσογλου.

Πηγή: FOCUS FM 103,6

Το βίντεο είναι από το Ενημέρωση και Σκέψη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου