Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

Δημ. Δαββέτας : Η βαθύτερη σύγκρουση πίσω από την ένταση ΗΠΑ/ΝΑΤΟ- Ρωσίας(Βίντεο)

Ο καθηγητής Φιλοσοφίας της Τέχνης , Δημοσθένης Δαββέτας, μιλώντας στον 98.4 υποστήριξε , ότι πίσω από την ένταση, ΗΠΑ/ΝΑΤΟ- Ρωσίας , με επιφαινόμενο την Ουκρανία, είναι κάτι πολύ βαθύτερο , αφορά την σύγκρουση μίας θεωρίας παγκοσμιοποίησης και τέλους της ιστορικής μνήμης , ταυτότητας και ιδιαίτερης εθνικής κουλτούρας των λαών , στο όνομα της τεχνολογικής επανάστασης που αποτελεί μονόδρομο ενοποίησης της σκέψης μόνο για το σήμερα και το αύριο , από την μία. 

Ενώ από την άλλη είναι οι δυνάμεις της ιστορικής συνέχειας , ταυτότητας και ιδιαίτερης κουλτούρας των εθνών μέσα από σχήματα πολυμερών συνεργασιών.

 Όπως είπε , η θεσμική ατροφία στη Δύση , έχει αλλοιώσει τον ρόλο της Δημοκρατίας , στην Ευρώπη ειδικότερα δε , έχει χαθεί το όραμα ενός αυτόνομου πολιτικού και πολιτιστικού λόγου , έχοντας μετατραπεί σε χώρο – δορυφόρο της παγκοσμιοποιητικής , υπερατλαντικής σκέψης. 

Αναφερόμενος δε στη Γαλλία όπου ζει, όπως είπε αυτό το δίπολο έχει άμεση επίδραση στο πολιτικό σκηνικό, όπου ο Μακρόν πλέον , νοιώθει την ανάσα του Ζεμούρ , με διαφορετική προσέγγιση και των δύο ακόμη και σε σχέση με την αντιμετώπιση της Ρωσίας.

Το βίντεο είναι από το Ράδιο 98.4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου