Πέμπτη 5 Μαΐου 2022

¨Δεν είμαστε ένα έθνος κολλημένο μόνο στα 780.000 τ. χ. της επικράτειάς του¨….

Ο Σουλεϊμάν Σοϊλού-Υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας μιλώντας σε σώμα Κούρδων συνεργατών του τουρκικού στρατού (korucu)μεταξύ άλλων είπε και τα εξής :

¨Είμαστε ένα έθνος που γνωρίζει την ιστορία του, δεν είμαστε ένα έθνος κολλημένο μόνο στα 780. 000 τετραγωνικά χιλιόμετρα της επικράτειάς του αλλά νοιαζόμαστε και για το μέλλον.

…..

Εμείς θα φέρουμε την Ειρήνη στη Συρία εμείς θα φέρουμε την Ειρήνη στο Ιράκ και εμείς θα φέρουμε την ειρήνη και στον περίγυρό μας. Εμείς θα τη φέρουμε εμείς θα τη φέρουμε. Αυτό θα το κάνουμε μαζί. Δεν θα δώσουμε ευκαιρίες σε κάποιους.

……

Η Τουρκία στον 21ο αιώνα υπό την ηγεσία του κυρίου προέδρου μας δεν εμπιστεύεται τη δύση. Εμείς αποφασίζουμε μόνοι μας και δεν μας νοιάζει ούτε η Αμερική ούτε η Ευρώπη. …… Θα ανοίξουμε τα κλειστά Βαρωσια, θα παίξουμε καθοριστικό ρόλο στην ενσωμάτωση του Καραμπάχ στο Αζερμπαϊτζάν και θα σπάσουμε τις αλυσίδες όπως ανοίξαμε την Αγία Σοφία για την οποία έλεγαν ότι “δεν μπορείτε να το κάνετε” …..

Επιτρέψτε μου να σας πω το εξής. Στις 29 Οκτωβρίου 23 στα 100 χρόνια από την ίδρυση της δημοκρατίας θα θάψουμε κάτω από το χώμα την τρομοκρατική οργάνωση ΠΚΚ. Και όχι μόνο θα θάψουμε αυτή την οργάνωση αλλά θάψουμε επίσης και την Δύση που προσπαθεί να μας προκαλέσει σε αυτή την περιοχή. Ξέρετε πολύ καλά τι κάνει η Δύση, όπως και ποιον συμπαθούν, ποιον λατρεύουν καιι με ποιον συνεργάζονται οι δυτικοί¨

Χρυσός γείτονας μας έτυχε ….

ΠΗΓΗ tourkikanea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου