Τρίτη 10 Μαΐου 2022

Admiral Makarov: «Άνθρακας ο θησαυρός» με την επίθεση στη ρωσική φρεγάτα [pic]

 

Ένας από τους πιο έγκριτους και ανεξάρτητους στρατιωτικούς αναλυτές, με εξειδίκευση στο ναυτικό πόλεμο και επιχειρήσεις, ο H.I Sutton, δημοσίευσε νέα δορυφορική εικόνα, στις οποίες έχει εντοπίσει την παρουσία των ναυτικών δυνάμεων του Στόλου Μαύρης Θάλασσας του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού να πλέουν πλησίον της Σεβαστούπολης, με σημείο αναφοράς την σύγχρονη ρωσική φρεγάτα Admiral Makarov, η οποία δεν φαίνεται να εμφανίζει «σημάδια» επίθεσης.

Την περασμένη Παρασκευή πληροφορίες από ουκρανικά μέσα ενημέρωσης και ένα στατιστικό στοιχείο του ημερήσιου απολογισμού του ουκρανικού Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων έδωσε την εντύπωση ότι η φρεγάτα Admiral Makarov δέχθηκε επίθεση από ουκρανικούς αντιπλοϊκούς πυραύλους τύπου Neptune, τα ίδια βλήματα που βύθισαν το πυραυλοφόρο καταδρομικό Moskva. Όπως τονίσαμε από την αρχή στο OnAlert, οι πληροφορίες ήταν ανεπιβεβαίωτες και κρατήσαμε επιφυλάξεις αναφορικά με την εγκυρότητα των στοιχείων.


Τελικά, ο αναλυτής H.I Sutton κατάφερε να εντοπίσει αρκετές μονάδες επιφανείας του Στόλου Μαύρης Θάλασσας, με τον ίδιο να αναφέρει ότι μεταξύ αυτών βρίσκεται και η φρεγάτα Admiral Makarov, ενώ ακόμα διευκρινίζει ότι υπάρχουν κάποια πλοία που δεν έχουν ταυτοποιηθεί, ενώ όλα τους βρίσκονται κοντά στη Σεβαστούπολη, εκτός από αποβατικά πλοία που βρίσκονται πλησίον του Φιδονησίου.


 

Γιατί το Admiral Makarov είναι στη Σεβαστούπολη ;

Αν και πρόκειται για την ανάλυση ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα, υπάρχουν αρκετά επιχειρήματα που μπορούν να υποστηρίξουν την θέση τουΑρχικά, δεν υπήρξε καμία περαιτέρω αναφορά και απόδειξη από την ουκρανική πλευρά για το επιτυχημένο «πλήγμα» κατά της ρωσικής φρεγάτας, κάτι που αν όντως ίσχυε θα μονοπωλούσε τα διεθνή μέσα ενημέρωσης τις τελευταίες ημέρες, ακριβώς με την περίπτωση του Moskva. Επίσης δεν υπήρξε καμία δορυφορική απεικόνιση που να επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό περί πυρκαγιάς στο κατάστρωμα του Admiral Makarov.

Ωστόσο, η νέα αυτή δορυφορική εικόνα μας δείχνει ότι η Ρωσία έχει «φοβηθεί» μετά την βύθιση του Moskva και διατηρεί τις πιο σημαντικές μονάδες επιφανείας στη Σεβαστούπολη της Κριμαίαςπροστατευόμενες από τις συστοιχίες πυραυλικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας τύπου S-400 αλλά και από τα μαχητικά αεροσκάφη τύπου Su-30 της Διοίκησης Αεροπορίας Ναυτικού των Ρώσων.


Αντιθέτως, τα πλοία που βρίσκονται κοντά στο Φιδονήσι βρίσκονται εντός επιχειρησιακής εμβέλειας των μη επανδρωμένων αεροσκαφών τύπου TB2 Bayraktar και των αντιπλοϊκών πυραύλων Neptune που έχει ακόμα η Ουκρανία στη διάθεσή της, κάτι που έχουν αποδείξει οι τελευταίες ημέρες με τις καταστροφικές αεροπορικές επιδρομές των ουκρανικών UAV απέναντι σε πλοία τύπου Raptor και στα αντιαεροπορικά συστήματα που είχαν αναπτύξει τα ρωσικά στρατεύματα πάνω στη νήσο.

Συνεπώς, είναι εμφανές ότι η Μόσχα δεν θέλει σε καμία περίπτωση να θέσει σε κίνδυνο τα πλοία αυτά, ειδικά το Admiral Makarov, έχοντας απωλέσει ήδη τη ναυαρχίδα της, γεγονός που δείχνει ότι οι Ρώσοι αναγνωρίζουν την αξία και την απειλή που προβάλλουν τα ουκρανικά οπλικά συστήματα στη Μαύρη Θάλασσα. Μπορεί η ρωσική φρεγάτα Admiral Makarov να είναι άθικτη και να πλέει κανονικά, ωστόσο δεν φαίνεται προς το παρόν να επηρεάζει καθόλου τις ναυτικές επιχειρήσεις στη Μαύρη Θάλασσα και στην όποια επέκταση των ρωσικών επιθέσεων προς την Οδησσό.

Φωτογραφίες ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού

ΠΗΓΗ https://www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου