Τρίτη 10 Μαΐου 2022

Στα νέα τουρκικά διαβατήρια θα απεικονίζεται και η Αγια-Σοφιά!

Ο Ερντογάν χρησιμοποιεί ως έπαθλο το ιστορικό μνημείο


Μετά τις νέες εικόνες βανδαλισμού και βεβήλωσης της Αγίας Σοφίας, που αποδεικνύει ότι η Τουρκία όχι απλά δεν σέβεται, αλλά μάλλον μισεί το ιστορικό μνημείο της Χριστιανοσύνης στην Κωνσταντινούπολη, ήρθαν οι δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν να καταδείξουν πως ο επιβλητικός ναός δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα έπαθλο για την Άγκυρα, το οποίο θέλει να επιδεικνύει ως απόδειξη δύναμης και επιβολής.

Ο Τούρκος Πρόεδρος προχώρησε στην ανακοίνωση της παραγωγής νέων διαβατηρίων από τη χώρα του τα οποία θα τεθούν σε κυκλοφορία τον Αύγουστο, στις σελίδες των οποίων εκτός από το Τοπ Καπί θα φιγουράρει και η Αγια-Σοφιά!




«Έχουμε δημιουργήσει την υποδομή για την παραγωγή διαβατηρίων στη χώρα μας, της οποίας οι παγκόσμιες ευκαιρίες προμήθειας έχουν γίνει δύσκολες λόγω της κρίσης των chip. Οι σελίδες του νέου μας διαβατηρίου, που είναι ένα από τα πιο ασφαλή διαβατήρια στον κόσμο, ξεκινούν από το παλάτι Τοπ Καπί και τελειώνουν με το πρώτο κτίριο του Κοινοβουλίου, με το τζαμί της Αγίας Σοφίας στη μέση», είπε χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ newsbreak

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου