Σάββατο 28 Μαΐου 2022

Νέες τουρκικές προκλήσεις: Θέμα αμφισβήτησης κυριαρχίας ελληνικών νησιών βάζει εφημερίδα – Επικαλείται στρατιωτική άσκηση

Μαρία Ζαχαράκη
Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

Από τη Μυτιλήνη και τη Χίο μπορεί να ξεκινήσει η αμφισβήτηση των ελληνικών νησιών στο Αιγαίο, όπως αφήνει να εννοηθεί η τουρκική εφημερίδα Aksam σε σημερινό δημοσίευμα της με τίτλο «Τελευταία προειδοποίηση για την Λωζάνη στην Ελλάδα».

«Η Ελλάδα δε σταμάτησε να εξοπλίζει νησιά»

Η εφημερίδα επικαλείται στρατιωτική άσκηση στην Μυτιλήνη, εικόνες της οποίας δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Aksam αναφέρει ακόμη ότι στην Μυτιλήνη, η οποία απέχει 5,5 χλμ. από την Τουρκία και έχει αποστρατικοποιημένο καθεστώς, βρίσκονται μια μεραρχία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και οι κύριες μονάδες της, δύο συντάγματα πεζικού, επτά τάγματα πεζικού, ένα τάγμα ειδικής εθνοφρουράς, τρία τάγματα αρμάτων μάχης , τέσσερα τάγματα πυροβολικού και 1 τάγμα αντιαεροπορικής άμυνας.

Μάλιστα η εφημερίδα επισημαίνει ότι η Ελλάδα έχει επίσης εξοπλίσει τη Χίο, τους Λειψούς, την Ικαρία, την Αστυπάλαια, τη Ρόδο και το Καστελόριζο και θέτει θέμα κυριαρχίας τους.

Υπενθυμίζει τη δήλωση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου πως αν η Ελλάδα δεν σταματήσει να εξοπλίζει τα νησιά κατά παράβαση των συμφωνιών της Λωζάνης και του Παρισιού, θα ξεκινήσει η συζήτηση για την κυριαρχία.
 
ΠΗΓΗ ethnos

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου