Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022

Πούτιν: Η Τουρκία έχει γίνει μια από τις αξιόπιστες διαδρομές για το φυσικό μας αέριο – Είναι ένας αξιόπιστος εταίρος

 

Ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν δήλωσε ότι η Τουρκία έχει γίνει μια από τις πιο αξιόπιστες διαδρομές για τις αποστολές φυσικού αερίου από τη Ρωσία. Ο Ερντογάν και ο Πούτιν είχαν συνάντηση στο πλαίσιο της 22ης Συνόδου Κορυφής των Αρχηγών Κρατών του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης.

Εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του για τη συμβολή της Τουρκίας στην εφαρμογή του Επισιτιστικού Προγράμματος του ΟΗΕ, ο Πούτιν είπε ότι ελπίζει ότι το μεγαλύτερο μέρος των σιτηρών που εξάγονται από την Ουκρανία θα πήγαινε σε φτωχές χώρες, αλλά αυτό δεν έχει επιτευχθεί μέχρι στιγμής.

Η Τουρκία έχει γίνει μια από τις αξιόπιστες διαδρομές

Υπογραμμίζοντας ότι η Τουρκία έχει γίνει μια από τις πιο αξιόπιστες διαδρομές για αποστολές φυσικού αερίου από τη Ρωσία, ο Πούτιν τόνισε ότι το έργο του αγωγού φυσικού αερίου TurkStream συνεχίζει να λειτουργεί χωρίς προβλήματα.

Ο Πούτιν δήλωσε επίσης ότι η συμφωνία για την πληρωμή του 25% του ρωσικού φυσικού αερίου που πωλείται στην Τουρκία σε ρωσικά ρούβλια θα εφαρμοστεί σύντομα.

Λέγοντας ότι οι Ρώσοι εξαγωγείς έλαβαν το μήνυμα ότι μπορούν να εξάγουν ρωσικά προϊόντα μέσω της Τουρκίας, ο Πούτιν είπε: «Η Τουρκία είναι ένας αξιόπιστος εταίρος από αυτή την άποψη. Η Τουρκία μπορεί να παρέχει ασφαλείς προμήθειες σε κάθε σημείο του κόσμου», είπε.

«Είμαστε ευχαριστημένοι με το έργο της Τουρκίας»

Δηλώνοντας ότι χαίρεται που είδε τον Πρόεδρο Ερντογάν στη Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης, ο Πούτιν είπε ότι η Τουρκία έχει ραγδαία αναπτυσσόμενες οικονομικές σχέσεις με τις χώρες μέλη της SCO και ότι θα χαρούν να δουν την Τουρκία να εργάζεται σε αυτό το πλαίσιο.

Ο Πούτιν δήλωσε ότι όλα τα προβλήματα στη διαδικασία κατασκευής του πυρηνικού σταθμού στο Akkuyu έχουν επιλυθεί και ότι οι εργασίες συνεχίζονται για να ολοκληρωθεί το εργοστάσιο το 2023.

ΠΗΓΗ https://www.viadiplomacy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου