Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022

Τα επικίνδυνα fake news του ΣΥΡΙΖΑ

Στις 19 Αυγούστου, ο «Ελεύθερος Τύπος» -με το ρεπορτάζ της συναδέλφου Δέσποινας Κονταράκη- είχε αποκαλύψει πως η νησίδα στον Εβρο όπου υποτίθεται πως βρίσκονταν οι μετανάστες δεν ήταν εγγεγραμμένη στο ελληνικό Κτηματολόγιο.

ΤΟΤΕ, ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος, ανήρτησε στο twitter την παρακάτω δήλωση: «Η περιοχή που επικαλούνται με συγκεκριμένο ΚΑΕΚ Κτηματολογίου, “αποκαλύπτει” η εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος”, δεν περιλαμβάνει καμία νησίδα. Η μηχανή του Μαξίμου και τα φιλικά ΜΜΕ αναπαράγουν πια ψεύδη, ακόμα και όταν αυτά διαψεύδονται αμέσως και πανηγυρικά από δημόσια έγγραφα».

ΧΘΕΣ, ένα μήνα μετά, ο ιδρυτής της ΜΚΟ «HumanRights360» ομολόγησε δημοσίως πως «σχημάτισε εσφαλμένη πεποίθηση ότι οι μετανάστες βρίσκονταν επί ελληνικού εδάφους».

ΤΑ ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά.

Η συγκεκριμένη ΜΚΟ ανέβηκε στα «κάγκελα» και έστειλε την υπόθεση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Το ίδιο είχε κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε γράψει στο twitter: «Ψέματα για τις υποκλοπές, ψέματα για τους “ανύπαρκτους” του Εβρου. Ψέματα ακόμα και για το νεκρό 5χρονο παιδί. Κυβερνούν με ψέματα και παράνομες παρακολουθήσεις. Αλλά τάχα τα σύνορα δεν μπορούσαν να τα “παρακολουθήσουν”. Και σήμερα ούτε συγγνώμη. Καμιά τύψη, καμιά νύξη ανθρωπιάς».

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ του ΣΥΡΙΖΑ είχαν καταθέσει ερώτηση στη Βουλή ζητώντας εξηγήσεις. Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλαν τη χώρα μας στο Ευρωκοινοβούλιο. Η Ελλάδα δυσφημίστηκε σε διεθνή Μέσα Ενημέρωσης. Την ίδια ώρα, η Τουρκία… πανηγύριζε!

KAI τώρα; Θα κάνει κάποια δήλωση ο Αλέξης Τσίπρας; Θα ζητήσει δημοσίως συγγνώμη από τον «Ελεύθερο Τύπο» ο Γιώργος Κατρούγκαλος; Και το κυριότερο. Θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ συγγνώμη από τη χώρα, που την πλήγωσε διασπείροντας fake news;

ΕΙΝΑΙ σοκαριστικό. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει διατελέσει πρωθυπουργός της χώρας. Ο Γιώργος Κατρούγκαλος βρισκόταν στο αξίωμα του υπουργού Εξωτερικών. Κανείς δεν μπορεί να τους καταλογίσει πρόθεση σε ένα τόσο σημαντικό εθνικό θέμα.

ΣΙΓΟΥΡΑ, όμως, μπορεί κανείς να τους καταλογίσει ότι ανά πάσα στιγμή δείχνουν διατεθειμένοι να θυσιάσουν τα πάντα στον… διάβολο για μικροκομματικές σκοπιμότητες.

ΤΑ ίδια έκαναν και πριν από μια δεκαετία με τα Μνημόνια. Τα ίδια και με την πανδημία. Τα ίδια και με την ενεργειακή κρίση και τον πληθωρισμό. Τα ίδια και με το Μεταναστευτικό και τα Ελληνοτουρκικά. «Χούντα» ανεβάζουν, «δικτατορία Μεταξά» κατεβάζουν την κυβέρνηση.

ΔΕΝ έχουν όριο. Κάθε μέρα, από το πρωί έως το βράδυ, κατηγορούν με χυδαίο τρόπο την κυβέρνηση. Υποδύονται τους αγωνιστές της δημοκρατίας και καταγγέλλουν τα Μέσα Ενημέρωσης, αλλά όπως αποδεικνύεται είναι οι ίδιοι που σηκώνουν επαναστατική παντιέρα με κάθε λογής fake news.

ΔΕΝ πρόκειται να αλλάξουν. Γιατί, πολύ απλά, δεν ξέρουν να πολιτεύονται με όρους κανονικότητας και αλήθειας. Το όριο, όμως, θα τους το βάλουν και πάλι οι πολίτες στις επερχόμενες κάλπες. Τα πράγματα έχουν αλλάξει. Η κοινωνία γνωρίζει τι συμβαίνει και δεν «αγοράζει» πλέον ούτε fake news ούτε αυτ-απάτες.  

ΠΗΓΗ  eleftherostypos

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου