Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022

Αποκλειστικό directus.gr : Αποστολή ελληνικού Heron στο Ιόνιο – Ιταλικές πηγές: ”Ρωσική παρουσία στη περιοχή” – Χάρτες

 

Νέα αποστολή IAI Heron είχαμε πριν λίγες ώρες, το οποίο απογειώθηκε από την Κρήτη.

Το drone επιχείρησε στο ελληνικό FIR ανοιχτά των Ιονίων Νήσων. Η αποστολή του σχετίζεται με την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης.

Γιατί έχει ενδιαφέρον η αποστολή

Η σημερινή κατάσταση στα σύνορα μεταξύ Αδριατικής και Ιονίου Πελάγους δείχνει το γεγονός ότι μια ομάδα ρωσικών πολεμικών πλοίων που βρίσκονται στη Μεσόγειο εκτελεί κάποιο είδος ειδικής αποστολής στην περιοχή.

Σύμφωνα με την πηγή πληροφοριών ItaMilRadar, το αμερικανικό αεροπλανοφόρο George Bush, συνοδευόμενο από δύο πλοία της ομάδας κρούσης αεροπλανοφόρου, εισήλθε στα νερά της Αδριατικής Θάλασσας. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν σημαντικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ στα ύδατα της Αδριατικής, ωστόσο, στην περιοχή της μετάβασης από το Ιόνιο στην Αδριατική Θάλασσα, υπάρχουν ήδη τουλάχιστον τρία ρωσικά πολεμικά πλοία.

Συγκεκριμένα εκεί βλέπουμε μεγάλο ανθυποβρυχιακό πλοίο «Admiral Tributs», την φρεγάτα Admiral Kasatonov και το δεξαμενόπλοιο Akademik Pashin. Τα δύο πρώτα πλοία αντιπροσωπεύουν μια αρκετά σημαντική δύναμη και σύμφωνα με την ιταλική πηγή “ItaMilRadar”.

«Μια επιχείρηση του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή στην κεντρική Μεσόγειο, πιθανόν να παρακολουθεί τις κινήσεις του USS Bush. Ωστόσο, δεν γνωρίζουμε ακριβώς ποιες μονάδες έχουν αναπτυχθεί», αναφέρει το ItaMilRadar.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ιταλική πηγή, με μεγάλη πιθανότητα στο κεντρικό τμήμα της Μεσογείου, είναι πιθανό να μιλάμε και για το Ιόνιο Πέλαγος και να υπάρχει και ρωσικό υποβρύχιο.

Στο πλαίσιο του γεγονότος ότι πριν από λίγους μήνες τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ρωσικά πλοία έκλεισαν ένα αμερικανικό αεροπλανοφόρο με τη δύναμη κρούσης του στο νότιο τμήμα της Αδριατικής Θάλασσας, το ΝΑΤΟ ανησυχεί ότι η κατάσταση για τον αμερικανικό στόλο και το ΝΑΤΟ δυνάμεις μπορεί να επαναληφθούν.

ΠΗΓΗ  https://directus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου