Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022

Ουκρανία: Καρέ-καρέ η κατάρριψη ρωσικού Su-25 στο Χάρκοβο – «Σκούρα τα πράγματα» για τις ρωσικές δυνάμεις [vid]

 

Ο στρατός στην Ουκρανία κατέρριψε ένα ρωσικό αεροσκάφος Su-25 κοντά στο χωριό Volokhiv Yar, που βρίσκεται κοντά στη πόλη Μπαλακλίγια, στην περιοχή του Χαρκόβου, όπως ανακοίνωσαν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις στο Telegram.

Ένα βίντεο κατέγραψε την πτήση ενός ζεύγους ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών σε πολύ χαμηλό ύψος. Ουκρανοί στρατιώτες επιτέθηκαν με επιτυχία στο πρώτο από αυτά χρησιμοποιώντας τα φορητά MANPADS. Σύμφωνα με πληροφορίες από τη ρωσική πλευρά που επικαλείται η Ukrinform, το ρωσικό αεροσκάφος συνετρίβη αλλά ο πιλότος επέζησε.

 Η κατάσταση στην επιχειρησιακή ζώνη της νότιας Ουκρανίας είναι ακόμα τεταμένη, καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν τη δυναμική τους αντεπίθεση. Η Ρωσία συνεχίζει τους βομβαρδισμούς οικισμών τόσο κατά μήκος της γραμμής επαφής όσο και στις δυτικότερες περιοχές της Ουκρανίας.

 Η Ουκρανία ξεκίνησε επιχειρήσεις αντεπίθεσεις και στα ανατολικά της χώρας, κυρίως γύρω από την περιοχή του Χαρκόβου. Η πόλη Μπαλακλίγια, στην περιφέρεια Χάρκοβο δέχθηκε επίθεση χθες, με τις ουκρανικές δυνάμεις να ανακτούν εδάφη, συμπεριλαμβανομένου του χωριού Βερμπίβκα. Σήμερα, σύμφωνα με το Kyiv Post, απελευθερώθηκε και το χωριό Mπαϊράκ, στην κατεύθυνση του Ιζιούμ.

Επίσης, βίντεο που δημοσιεύουν Ουκρανοί στρατιώτες που επιχειρούν στην περιοχή, δείχνουν ότι οι Ρώσοι έχουν «πάρει χαμπάρι» τι θα συμβεί με την αντεπίθεση των Ουκρανών και εγκαταλείπουν τις θέσεις τους βιαστικά, αφήνοντας πίσω τους ακόμα και πυρομαχικά. 

Οι ρωσικές γραμμές του μετώπου βόρεια του Ιζιούυμ (Balakliia/Volokhiv Yar) καταρρέουν καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις σημειώνουν σημαντικά κέρδη. Ρωσικές πηγές υποστηρίζουν ότι ορισμένες από τις μονάδες τους είναι περικυκλωμένες.

ΠΗΓΗ  https://www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου