Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022

Το σχόλιο της ημέρας:ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ. Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ.

 Παντελής Σαββίδης

Όπως λέει και ο φίλος μου ο Σμήναρχος, η Τουρκία αποφάσισε να μείνει στο ΝΑΤΟϊκό μαντρί. Επομένως, όσο μένει δεν πρόκειται να τινάξει την συμμαχία στον αέρα. Και αν το κάνει, το Αιγαίο θα γίνει ο τάφος της.
Και επειδή οι τούρκοι είναι καιροσκόποι πριν πάρουν θέση κοιτάνε που γέρνει η πλάστιγγα. Το γεγονός ότι ο Πούτιν δεν τα πάει καλά στην Ουκρανία ενισχύει την πεποίθηση του Ερντογάν να μείνει στο ΝΑΤΟ.
Άρα, όσοι ανησυχούν για πόλεμο ας ηρεμήσουν.
Επι πλέον, ακόμη και σήμερα, που η Ελλάδα δεν έχει εξοπλισθεί με τα όπλα που παρήγγειλε είναι σε θέση να αντιμετωπίσει στρατιωτικά την Τουρκία. Ο πόλεμος είναι το κατ εξοχήν αβέβαιο φαινόμενο. Κανείς δεν ξέρει πως θα εξελιχθεί. Και με τέτοια αβεβαιότητα, ο Ερντογάν δεν θα διακινδυνέψει.
Όσα κάνει και λέει η Τουρκία σε βάρος της Ελλάδας είναι διότι έχει έρθει σε αδιέξοδο.
Ακόμη και στην Λιβύη δεν τα πάει καλά, παρά τα φαινόμενα.
Η δημόσια αντίθεση του Τσαβούσογλου με την λίβυα ΥΠΕΞ δεν μπορεί να ήταν τυχαία. Η Τουρκία δεν μπορεί να διασφαλίσει την ισχύ του τουρκολιβυκού μνημονίου ούτε και στο τμήμα της Λιβύης με το οποίο είχε καλές σχέσεις. Την Λιβύη της Τρίπολης.
Υπάρχει, δε, σε εξέλιξη σχέδιο πέντε χωρών (ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου) για την Λιβύη που αφήνει έξω την Τουρκία.
State Department Keep Walking.
 
Παντελής Σαββίδης
 
ΠΗΓΗ anixneuseis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου