Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022

Αετός… και δισκοπότηρο

 Άννα Παναγιωταρέα 

Η αφωνία του ΣΥΡΙΖΑ είναι πράγματι εντυπωσιακή. Με πόση ορμή -αλλά χωρίς περίσκεψη- υιοθετεί τους άκριτους ισχυρισμούς των συντρόφων συνδικαλιστών που φυλάττουν κεκτημένα. Αλλά και με πόση καθυστέρηση «παρατηρεί», τις συνεχείς, παράνομες προσπάθειες του Ερντογάν μήπως και του δοθεί η ευκαιρία να πραγματοποιήσει τη νυχτερινή του επιχείρηση!

Ενοχλήθηκαν οι φύλακες της τέχνης, επειδή στο γήπεδο της ΑΕΚ τοποθετήθηκε το γλυπτό ενός δικέφαλου αετού, με ανοικτά φτερά, μη τυχόν και το πάρει στραβά ο σουλτάνος! Δεν θυμάμαι να ενοχλήθηκαν, όταν στρώθηκαν μοκέτες στα μαρμαρόθετα δάπεδα και μπήκαν κουρτίνες στις ψηφιδωτές κόγχες της Αγίας Σοφίας; που έκανε τζαμί ο Ερντογάν, στις 24 Ιουλίου 2020. Ηθελε να μας θυμίσει, με τον πλέον εμφαντικό τρόπο,

ότι αμφισβητεί την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάννης… Τώρα, όμως, διαμαρτύρονται επειδή το γήπεδο της ΑΕΚ έχει ως έμβλημα τον δίκεφαλο, με δύο στέμματα -έμβλημα του ιστορικού αθλητικού συλλόγου, από τον καιρό που δημιουργήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και ήρθε στη Φιλαδέλφεια, ως πρόσφυγας.

Εστειλαν επιστολές, προς πάσα κατεύθυνση, για να κατεβεί αμέσως το γλυπτό, επειδή, λέει, ο αετός έχει… το στόμα του ανοικτό. Εβγαλαν το συμπέρασμα ότι είναι έτοιμος να επιτεθεί! Θυμάστε αν είχαν ενοχληθεί, όταν, πρόσφατα, Τούρκοι επιστήμονες επεσήμαναν πως με τη σημερινή υπερχρήση της Αγίας Σοφίας είναι ζήτημα, αν μέχρι το 2050 το Ιουστινιάνειο θα στέκεται όρθιο; Επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ εισέπραξε την αδιαφορία της πλειονότητας, σχετικά με την επισύνδεση Ανδρουλάκη, ψάχνει εναγωνίως θέματα.

Ετσι, ξαναέβγαλε τον Covid από την εφεδρεία. Προσβλέπει σε μια επανάληψη της πανδημίας χρησιμοποιώντας μελέτες, επί του γόνατος, προκειμένου να αποδείξει ότι οι χειρισμοί της κυβέρνησης δεν ήσαν οι ενδεδειγμένοι. Αλλά πώς θα καταρρίψει το κοινώς πανθομολογούμενο; «Κάνουμε το σταυρό μας που δεν ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ». Η διαπίστωση δεν αφορά μόνον στη διαχείριση της πανδημίας από άποψη περίθαλψης, αλλά οικονομική και κοινωνική. Στηρίχτηκαν οι επαγγελματίες, ακόμη κι εκείνοι που είχαν δηλώσει περί τις 2.000 ευρώ ως εισόδημα, ολόκληρου χρόνου, με ό,τι βέβαια αποκαλύπτεται για την τήρηση της φορολογικής τους υποχρέωσης. Στηρίχτηκαν οι επιχειρηματίες -και όχι μόνον της εστίασης ή οι ξενοδόχοι- για να μη χαθούν θέσεις εργασίας. Επ’ εσχάτων ο ΣΥΡΙΖΑ ανακάλυψε ότι η ενασχόληση με τα αρχαία «πουλάει».

Ως τώρα οι σύντροφοι την αποκαλούσαν «στείρα προγονολατρία και αρχαιολατρία της αστικής τάξης». Γιατί τώρα αγωνιούν; Αλλά και πώς να χειριστούν το φόβο που τους διακατέχει, μήπως οι Βρετανοί, κάτω από τη συστηματική πίεση, επιστρέψουν τα Γλυπτά του Παρθενώνα στον τόπο που τα γέννησε, ως ύμνο στη Δημοκρατία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό. Η καταγραφή της κοινοβουλευτικής σχέσης του ΣΥΡΙΖΑ, με το πολιτιστικό μας απόθεμα, από το 2012 ως το 2019, ήταν σχεδόν ανύπαρκτη.

Πιστεύω ότι χαίρονται πολύ στην κυβέρνηση που εξαιτίας της, εσχάτως το ανακάλυψαν και το ανήγαγαν… σε ιερό δισκοπότηρο Γκράαλ.

ΠΗΓΗ eleftherostypos

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου