Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023

Με βάση ηλεκτρονικών πληροφοριών έγινε επίθεση στον τόπο συσσώρευσης κινητών τηλεφώνων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας

 

Γράφει ο Γεώργιος Δικαίος

Τα κινητά τηλέφωνα χρησιμοποιούνται ευρέως στα ουκρανικά στρατεύματα, τα οποία χρησιμοποιούνται τόσο για επίσημες επικοινωνίες, όσο και για επικοινωνία στρατιωτών με τα σπίτια και τα κοινωνικά δίκτυά τους ή για ερασιτεχνικές λήψεις φωτογραφιών απο την πρώτη γραμμή. 

Ταυτόχρονα, σε αντίθεση με το δορυφορικό ίντερνετ Starlink, είναι πολύ πιο εύκολο να παρακολουθείτε τη δουλειά τους. Αυτό κάνουν οι ηλεκτρονικές πληροφορίες

Σύμφωνα με τους μαχητές της 150ης μηχανοκίνητης μεραρχίας, η οποία συμμετέχει ενεργά στο NVO, οι μονάδες RER του σχηματισμού βρήκαν στην πλευρά του εχθρού έναν τόπο τακτικής συσσώρευσης κινητών τηλεφώνων, το σήμα από το οποίο αφήνει μια υπογραφή στο ηλεκτρομαγνητικό φάσμα. Αυτό το «ίχνος» προήλθε από το κτίριο του κατεστραμμένου εργοστασίου. Με βάση αυτό, βγήκε συμπέρασμα σχετικά με την ανάπτυξη μιας εχθρικής ομάδας στην περιοχή. Έχοντας λάβει την τοποθεσία, πυροβολαρχίες οβιδοβόλων χτύπησε τη θέση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας που εντοπίστηκε από το REW, επιβεβαιώνοντας την καταστροφή της σε βίντεο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί Ρώσοι στρατιώτες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή ή στη ζώνη της πρώτης γραμμής χρησιμοποιούν επίσης πολιτικές κινητές επικοινωνίες. Μερικοί από αυτούς επικοινωνούν στα κοινωνικά δίκτυα. Σε αυτήν την περίπτωση, τα μέσα RER δεν χρειάζονται καν για την ανίχνευση τους - οι χειριστές μεταδίδουν πληροφορίες σχετικά με τους τόπους συσσώρευσης χρηστών με ρωσική “εγγραφή” στις ειδικές υπηρεσίες και, ως εκ τούτου, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας λαμβάνουν την τοποθεσία τους.

Σχόλιο Γεωργίου Δικαίου: Κινητό στην τσέπη, θάνατος και κατάσκοπος. Πως το χρησιμοποιείς; Στέλνεις ένα αποθηκευμένο μήνυμα συνεχώς είναι καλά μην ανησυχείτε.

Ποια είναι η ισχύς του κινητού τηλεφώνου και ποια η απόσταση μεταξύ των κεραιών των κυψελών;

Στην πόλη από 300-500 μ. Η πυκνότητα καθορίζεται από την απόδοση ανά κελί (αριθμός συνδρομητών). Η μέγιστη αυτονομία είναι 32 χλμ. Αυτό προκύπτει από τις συνθήκες της διαίρεσης συχνότητας-χρόνου του καναλιού και όχι από την ισχύ. Η δύναμη είναι συνήθως αρκετή για τα μάτια στην ανοιχτή ύπαιθρο.

Δεν χρειάζονται ανιχνευτές κατεύθυνσης, όλα τα δεδομένα για τη θέση έως και ένα μέτρο όλων των τηλεφώνων (και τα αρχαία κουμπιά επίσης) αποθηκεύονται στο δίκτυο. Εάν υπάρχει πρόσβαση (και ο εχθρός το έχει σίγουρα - τα οικιακά δίκτυα και τα προγράμματα δεν είναι δικά μας), τότε τα πάντα είναι στην παλάμη του χεριού σας ακόμη και για έναν συνδρομητή που κινείται με αυτοκίνητο.

Μακριά από κινητά τηλέφωνα σε περίπτωση πολέμου, μακριά!

Αναμένουμε τα σχόλιά σας στο Twitter!

Γεώργιος Δικαίος

ΠΗΓΗ https://hellenicdefence.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου