Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023

Αριστεία, άρια φυλή και άρες μάρες κουκουνάρες

 Δέσποινα Κονταράκη 

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης επέλεξε να παρομοιάσει τις «πρακτικές που ακολουθεί η κυβέρνηση» με τη Στάζι, το πιο σκληρό και απάνθρωπο αστυνομικό καθεστώς της κομμουνιστικής ανατολικής Γερμανίας. 

Ο Κώστας Αρβανίτης συνέδεσε τους αρίστους με τον ναζισμό, την πιο αποκρουστική, ρατσιστική και μαύρη ιδεολογία που έχει υπάρξει ποτέ. Την ώρα που εντός Ελλάδας ο ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε να ψηφίσει την τροπολογία για τον αποκλεισμό των ναζιστικών κομμάτων που δρουν ως εγκληματική οργάνωση υπό τον μανδύα κόμματος, εκτός Ελλάδας κάνει ό,τι μπορεί για να δηλητηριάσει την έννοια της δημοκρατίας.

«Εδώ βλέπουμε καθημερινά ότι αυτή η διεθνής ακροδεξιά, που είναι ο Μητσοτάκης, ο ορισμός. Ημουν από τους πρώτους και λίγους που είπα ότι ο Μητσοτάκης είναι alt-right και είχαν θυμώσει και οι σύντροφοί μου, μου έλεγαν πως είναι υπερβολικός, καθώς ο Μητσοτάκης είναι φιλελεύθερος. Ομως αυτό φαινόταν, όταν ο Σχοινάς έφερνε τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής για το προσφυγικό. Κοιτάξτε τι κρύβεται πίσω από τον Μητσοτάκη. Τι είπε… οι άριστοι. Δεν είναι μόνο ταξικό… είναι η άρια φυλή. Κρύβεται πολύς φασισμός κάτω από την ολική αντίληψη των αρίστων», είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης, προκαλώντας οργή στην κοινωνία και δυσφορία ακόμα και στους κομματικούς συντρόφους του. Ομως το θέμα δεν είναι αν ένιωσαν άβολα οι συριζαίοι από την αμετροέπεια του ευρωβουλευτή, ούτε ότι δεν τόλμησαν να ζητήσουν συγγνώμη. Το θέμα είναι ότι ο κ. Αρβανίτης προσφέρει κακές υπηρεσίες στον τόπο όταν προσπαθεί να εξομοιώσει την έννοια της αριστείας με το ναζισμό και τον Κυριάκο Μητσοτάκη με την ακροδεξιά.

Αν υπάρχει κάτι πραγματικά επικίνδυνο και δηλητηριώδες σε αυτού του είδους τις ρητορικές που τις υποστήκαμε με πολύ πόνο στα χρόνια των «Αγανακτισμένων», είναι η ισοπεδωτική ταύτιση «όλοι ίδιοι είναι». Εχουν καταλάβει όλοι αυτοί που μιλούν για χούντες και ναζί τι πραγματικά ήταν ο ναζισμός και η δικτατορία; Οταν η ανθρωπότητα έχει θρηνήσει τη φρίκη του Ολοκαυτώματος, όταν δικτάτορες και απολυταρχικά καθεστώτα φυλακίζουν, βασανίζουν και δολοφονούν πολιτικούς αντιπάλους τους, τολμούν να πουν σοβαρά ότι αυτό είναι το ίδιο με μια κεντροδεξιά, φιλελεύθερη κυβέρνηση; Εχουν καταλάβει ότι όταν χαρακτηρίζεις φασίστα έναν δημοκράτη πολιτικό είναι σαν να «ξεπλένεις» τον πραγματικό φασίστα; Οχι, δεν έχουν καταλάβει τίποτα.

 ΠΗΓΗ eleftherostypos

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου