Τρίτη 14 Μαρτίου 2023

Πυκνώνουν οι διεθνείς παρουσίες του κατοχικού καθεστώτος

ΟΙ κινήσεις και μεθοδεύσεις για αναβάθμιση του κατοχικού καθεστώτος που βρίσκονται σε εξέλιξη και την τελευταία περίοδο έχουν ενταθεί. Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών έχει αναλάβει πρωτοβουλίες και ασκεί πιέσεις προς αυτή την κατεύθυνση παρεμβαίνοντας προς φιλικές προς την Τουρκία χώρες, ώστε να ξεκινήσουν πιο συστηματικές επαφές με το ψευδοκράτος. Είναι δε προφανές πως με εντολές του ίδιου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιδιώκεται όπως υπάρξουν σε αυτή την προσπάθεια αποτελέσματα το συντομότερο. Γι αυτό άλλωστε και έχουν πυκνώσει αυτές οι προσπάθειες καθώς και οι «διεθνείς» παρουσίες των εκπροσώπων του κατοχικού καθεστώτος. 

ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ συναφώς ότι ο κατοχικός ηγέτης, Ερσίν Τατάρ θα συμμετάσχει στην 26η Οικονομική Σύνοδο Κορυφής Ευρασίας που διοργανώνεται από το Ίδρυμα Ομάδας Μαρμαρά (MGV), που ως γνωστό άρχισε χθες και θα ολοκληρωθεί αύριο, 15 Μαρτίου. Η σύνοδος διοργανώνεται σε συνεργασία με την Ένωση Εξαγωγέων Έτοιμων Ενδυμάτων και Ένδυσης Κωνσταντινούπολης και το Συμβούλιο Εξαγωγέων Τουρκίας και σε αυτό θα λάβουν μέρος πέραν των 300 πολιτικών, διπλωματών, ακαδημαϊκών, θρησκευτικών ηγετών και επιχειρηματιών από 44 χώρες. Σε μια άλλη εξέλιξη, αύριο και μεθαύριο,  ο ψευδοϋπουργός Εξωτερικών της αποσχιστικής οντότητας, Ταχσίν Ερτογρούλογλου, θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών  και στην Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής. Προσκλήθηκε σε αυτήν τη σύναξη από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. 

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΤΑΙ συναφώς ότι στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών, που συνήλθε στην πρωτεύουσα του Ουζμπεκιστάν, στις 11 Νοεμβρίου, το κατοχικό καθεστώς έγινε δεκτό ως οντότητα, μετά που άλλαξε -με απαίτηση της Άγκυρας- το καταστατικό του. Και έγινε αποδεκτό με την ονομασία «Τουρκική Δημοκρατία της Βορείου Κύπρου» και με την ψευδοσημαία του. Μια άκρως αρνητική εξέλιξη για την χώρα μας. 

ΤΗΝ ίδια ώρα, δεν κατέστη δυνατόν να γίνει, για παράδειγμα,  το ίδιο στην Οργάνωση Ισλαμικής Συνεργασίας, πεδίο στο οποίο προσπαθεί για χρόνια η κατοχική Τουρκία. Είναι προφανές πως οι προσπάθειες στην Ισλαμική συνεχίζονται, παρόλο που είναι προφανές ότι υπάρχουν δυσκολίες. Στην ΟΙΣ συμμετέχουν κράτη, που έχουν διαχρονικά καλές σχέσεις με την Κυπριακή Δημοκρατία και τα οποία λειτουργούν αποτρεπτικά. Αυτό δεν μπορεί, ωστόσο, να εφησυχάζει τη Λευκωσία, η οποία ειρήσθω εν παρόδω προβαίνει συνεχώς σε ενέργειες. 

ΕΙΝΑΙ, λοιπόν, σαφές πως γινόμαστε μάρτυρες των τουρκικών μεθοδεύσεων, που συνιστούν απειλή κατά της χώρας μας. Η Κυπριακή Δημοκρατία παρακολουθεί και αντιδρά, αξιοποιώντας όλα τα πολιτικά εργαλεία, που διαθέτει όπως η ιδιότητα του κράτους-μέλους της Ε.Ε. Αλλά και στο πεδίο του ΟΗΕ.

 Η Θέση του "Φ"    

 ΠΗΓΗ philenews

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου