Πέμπτη 18 Μαΐου 2023

F-16: Παραδόθηκαν τα πρώτα μαχητικά Block30 που εκσυγχρονίστηκαν από την τουρκική αεροπορική βιομηχανία [vid]

Η τουρκική Πολεμική Αεροπορία παρέλαβε τα πρώτα μαχητικά αεροσκάφη F-16 που εκσυγχρονίστηκαν από την εγχώρια αεροπορική βιομηχανία, ανακοίνωσε ο Ισμαήλ Ντεμίρ, Πρόεδρος της Διεύθυνσης Αμυντικών Βιομηχανιών της Τουρκία.

Τα τουρκικα μαχητικά υπόκεινται σε δομικό εκσυγχρονισμό, στο πλαίσιο του προγράμματος ÖZGÜR, το οποίο έχει αναλάβει να εκτελέσει η Turkish Aerospace Industries (TAI) . Έχει ως στόχο την αναβάθμιση των αεροηλεκτρονικών συστημάτων και εξοπλισμού, την αύξηση της διάρκειας «ζωής» του αεροσκάφους από 8.000 ώρες σε 12.000 ώρες, καθώς και την ενσωμάτωση του νέου αμιγώς τουρκικού ραντάρ MURAD τύπου AESA.

Ο Ντεμίρ τόνισε τη σημασία της μείωσης της εξάρτησης από το εξωτερικό στην αμυντική βιομηχανία, ενώ πρόσθεσε ότι το πρόγραμμα «Özgür» στοχεύει να ενισχύσει τις δυνατότητές του μαχητικού και να το κάνει «αμιγώς τουρκικό».

Το εν λόγω έργο θα εφαρμοστεί και στα αεροσκάφη F-16 Blok-40/50. Με αυτόν τον τρόπο, θα διασφαλιστεί ότι τα αεροσκάφη θα χρησιμοποιηθούν μέχρι τη δεκαετία του 2040.

Επίσης, αποκάλυψε ότι τα εκσυγχρονισμένα F-16 θα είναι εξοπλισμένα με τον τοπικά κατασκευασμένο αντιπλοϊκό πύραυλο Atmaca και τον πύραυλο cruise Gezgin, οι οποίοι μέχρι τώρα εκτοξεύονταν μόνο από πλατφόρμες επιφάνειας.

Με πληροφορίες από: Daily Sabah

ΠΗΓΗ https://www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου