Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023

Ισραήλ: Συμφωνία Νετανιάχου και Γκαντς για κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης και υπουργικό συμβούλιο πολέμου


Το Ισραήλ σχηματίζει κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης και υπουργικό συμβούλιο διαχείρισης πολέμου, ανακοίνωσαν από κοινού ο πρωθυπουργός και ο ηγέτης του Κόμματος Εθνικής Ενότητας

Tον σχηματισμό κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης συμφώνησαν ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου και ο πρώην υπουργός Άμυνας και ηγέτης της αντιπολίτευσης Μπένι Γκαντς.

Το Ισραήλ σχηματίζει κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης και υπουργικό συμβούλιο διαχείρισης πολέμου, ανακοίνωσαν από κοινού ο πρωθυπουργός και ο ηγέτης του Κόμματος Εθνικής Ενότητας.

Το μικρό πολεμικό υπουργικό συμβούλιο, που θα διευθύνει τον πόλεμο με τη Χαμάς, απαίτησε ο Γκάντς, και θα συμμετάσχουν μόνο ο Νετανιάχου, ο υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ και ο Γκαντς.

Μια θέση στο πολεμικό υπουργικό συμβούλιο έμεινε ανοιχτή για τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Γιάιρ Λαπίντ, ο οποίος αρνήθηκε να ενταχθεί εάν δύο ακροδεξιά κόμματα παραμείνουν σε αυτήν.

Συμφωνήθηκε ότι δεν θα προωθηθεί καμία νομοθεσία στην Κνεσέτ ή κυβερνητικά ψηφίσματα κατά τη διάρκεια του πολέμου που δεν σχετίζονται με τη διαχείριση του πολέμου. 

Το κόμμα του Γκαντς θα έχει πέντε υπουργούς άνευ χαρτοφυλακίου στην κυβέρνηση.

Ο Νετανιάχου και ο Γκαντς συναντήθηκαν σήμερα στη σκιά του πολέμου με τη Χαμάς σε μια προσπάθεια να συμφωνήσουν για τη συγκρότηση κυβέρνησης.

Λίγο νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, ο οποίος μίλησε την Τετάρτη στο Fox News, δήλωσε ότι επίκειται χερσαία επιχείρηση στη Γάζα.

Πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου