Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023

Επταήμερη βίζα σε Τούρκους πολίτες για 10 ελληνικά νησιά - «Συνεχίζονται οι επαφές για τις υποδομές», λέει το τουρκικό ΥΠΕΞ


Μαρία Ζαχαράκη
Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

Δήλωση πραγματοποίησε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Οντζού Κεσελί, σχετικά με την εφαρμογή της ολιγοήμερης βίζας που θα χορηγείται σε Τούρκους πολίτες προκειμένου να επισκέπτονται για διακοπές τα ελληνικά νησιά.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι η Επιτροπή της ΕΕ ενέκρινε την εφαρμογή βίζαςμιας μόνο εισόδου με ισχύ 7 ημερών, κατά την είσοδο, για του Τούρκους πολίτες που θα ταξιδεύουν σε 10 ελληνικά νησιά.

Ο εκπρόσωπος του Τ/Υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται στην εφαρμογή του της κοινής συμφωνίας Ελλάδας - Τουρκίας που συμφωνήθηκε κατά την επίσκεψη του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα.

«Συνεχίζονται οι επαφές για τις υποδομές»

Σε γραπτή δήλωσή του, ο Κετσελί ανέφερε χαρακτηριστικά: «Έλληνες αξιωματούχοι μας ενημέρωσαν, κατά την επίσκεψη του κ. προέδρου μας στην Αθήνα, ότι η Επιτροπή της ΕΕ ενέκρινε την εφαρμογή βίζας μίας μόνο εισόδου με ισχύ επτά ημερών, κατά την είσοδο, για τους πολίτες μας για τα τουριστικά ταξίδια που θα κάνουν σε δέκα ελληνικά νησιά και ότι ετοιμάζεται σχετικός κανονισμός. Αναμένουμε την επίσημη ανακοίνωση της εφαρμογής.

Το θέμα αυτό τύγχανε επεξεργασίας εδώ και καιρό. Για τα νησιά που θα συμπεριληφθούν στην εφαρμογή, συνεχίζονται οι επαφές μας με τις ελληνικές αρχές, προκειμένου να αναπτυχθούν οι απαραίτητες υποδομές, όπως ο τελωνειακός έλεγχος και ο έλεγχος διαβατηρίων, προκειμένου οι Τούρκοι πολίτες, να μην αντιμετωπίζουν δυσκολίες κατά την είσοδο και την έξοδο από τα νησιά».

ΠΗΓΗ https://www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου