Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ανακοινώνει πακέτο βοήθειας για την Ουκρανία, αλλά ο Μπάιντεν αποτυγχάνει να λάβει περισσότερη χρηματοδότηση


 Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ (DoD) ανακοίνωσε ένα νέο πακέτο βοήθειας ασφαλείας για την Ουκρανία στις 6 Δεκεμβρίου 2023 που περιλαμβάνει πρόσθετες δυνατότητες αεράμυνας, πυρομαχικά πυροβολικού, αντιαρματικά όπλα και άλλο εξοπλισμό για να βοηθήσει την Ουκρανία να συνεχίσει να αναχαιτίζει τη ρωσική εισβολή.

Το πακέτο, αξίας έως 175 εκατ. USD (163 εκατ. ευρώ), είναι η 52η δόση εξοπλισμού της κυβέρνησης Μπάιντεν που θα παρέχεται από τα αποθέματα του Υπουργείου Άμυνας για την Ουκρανία από τον Αύγουστο του 2021.

Πιο συγκεκριμένα, οι δυνατότητες σε αυτό το πακέτο περιλαμβάνουν: Πύραυλους AIM-9M και AIM-7 για αεράμυνα. πρόσθετα πυρομαχικά για πυραυλικά συστήματα πυροβολικού υψηλής κινητικότητας (HIMARS). βλήματα πυροβολικού 155 mm και 105 mm. Πύραυλοι υψηλής ταχύτητας κατά της ακτινοβολίας (HARMs). Πύραυλοι εκτοξευόμενοι με σωλήνα, οπτικά ιχνηλατούμενοι, καλωδιακά καθοδηγούμενοι (TOW). Αντιθωρακικά συστήματα Javelin και AT-4. περισσότερα από τέσσερα εκατομμύρια φυσίγγια πυρομαχικών φορητών όπλων· οχήματα για εξοπλισμό ρυμούλκησης και έλξης· πυρομαχικά κατεδάφισης για εκκαθάριση εμποδίων. εξοπλισμός για την προστασία της εθνικής υποδομής ζωτικής σημασίας· και ανταλλακτικά, συντήρηση και άλλο βοηθητικό εξοπλισμό.

Ωστόσο, ενώ αυτό το τελευταίο πακέτο χρησιμοποιεί βοήθεια που είχε προηγουμένως εγκριθεί για την Ουκρανία κατά τα προηγούμενα οικονομικά έτη υπό την Προεδρική Αρχή Απόσυρσης, την ημέρα που ανακοινώθηκε η κυβέρνηση Μπάιντεν απέτυχε να εξασφαλίσει περαιτέρω χρηματοδότηση για την Ουκρανία.

Οι Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές απέρριψαν ένα συμπληρωματικό αίτημα Εθνικής Ασφάλειας 106 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ που περιλάμβανε 61 δισεκατομμύρια δολάρια για την Ουκρανία και 14 δισεκατομμύρια δολάρια για το Ισραήλ επειδή δεν περιείχε μέτρα για την ενίσχυση των ελέγχων μετανάστευσης των ΗΠΑ.

Πριν από την απόρριψη του νομοσχεδίου, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είχε πει στον Λευκό Οίκο: «Μην κάνετε λάθος, η σημερινή ψηφοφορία θα μείνει αξέχαστη για πολύ. Η ιστορία θα κρίνει αυστηρά αυτούς που γύρισαν την πλάτη τους στην υπόθεση της ελευθερίας. «Δεν μπορούμε να αφήσουμε τον Πούτιν να κερδίσει».

Καθώς το νομοσχέδιο δεν οδηγεί πουθενά, ο Μπάιντεν προειδοποίησε ότι η χρηματοδότηση των ΗΠΑ για την Ουκρανία θα εξαντληθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, εν τω μεταξύ, είχε δηλώσει στην ανακοίνωση του πακέτου βοήθειας για την ασφάλεια της 6ης Δεκεμβρίου: «Η ηγεσία των ΗΠΑ είναι κεντρικής σημασίας για τη στήριξη του παγκόσμιου συνασπισμού που επέτρεψε στις θαρραλέες δυνάμεις της Ουκρανίας να υπερασπιστούν επιτυχώς την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της και να πάρουν πίσω περισσότερο από το ήμισυ των χωρισμένων εδαφών. .» από Ρώσους εισβολείς. «Είναι κρίσιμο το Κογκρέσο να αναλάβει δράση σύντομα και να εγκρίνει το συμπληρωματικό αίτημα εθνικής ασφάλειας του Προέδρου για να διασφαλίσει ότι μπορούμε να συνεχίσουμε την υποστήριξή μας στην Ουκρανία».

Σχόλιο Γεωργίου Δικαίου: «Δεν μπορούμε να αφήσουμε τον Πούτιν να κερδίσει».! Μάλιστα και μετά ποιος θα φταίει αν νικήσει ο Πούτιν; Ο Μπάιντεν; 

Για να μάθουμε όμως αξιόλογα νέα:  Το WTF συνεχίζεται;;!!
Στις 07.12.2023 στις 02:40 το τάνκερ AVENCA, IMO 9410002, μετέφερε 50.000 τόνους ρωσικών πετρελαϊκών προϊόντων απευθείας από το Novorossiysk στον Ναυτικό Σταθμό Norfolk (Naval Station Norfolk) είναι η κύρια ναυτική βάση του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ στην ανατολική ακτή της χώρας. , που βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα του κόλπου Hampton Roads στην έξοδο από τον κόλπο Chesapeake στον Ατλαντικό ωκεανό.

Η βάση παρέχει τη θέση των κύριων δυνάμεων της Διοίκησης των Δυνάμεων του Στόλου, πρώην του Στόλου του Ατλαντικού, και ενώνει τις μονάδες και τις μονάδες του Ναυτικού, του Σώματος Πεζοναυτών και της Ναυτικής Αεροπορίας του 2ου, 4ου και 6ου επιχειρησιακού στόλου των Ηνωμένων Πολιτειών Ναυτικό, το οποίο έχει περιοχές επιχειρησιακής ευθύνης στα ύδατα του Ατλαντικού, της Μεσογείου και του Ινδικού Ωκεανού.

Είναι η μεγαλύτερη ναυτική βάση στον κόσμο και η μεγαλύτερη εγκατάσταση του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, όπου βρίσκονται 75 πολεμικά πλοία, υπάρχουν 14 προβλήτες και κουκέτες, καθώς και 134 αεροσκάφη, 11 υπόστεγα αεροσκαφών.


Η Ναυτική Βάση του Νόρφολκ είναι το κύριο λιμάνι για τέσσερις ομάδες κρούσης μεταφορέων και τα πλοία που αποτελούν τη σύνθεσή τους.


Και τι γίνεται με το εμπάργκο που ισχύει από τις 5 Φεβρουαρίου 2023; - Όχι, δεν έχουν ακούσει.
Το τάνκερ έφυγε από το Novorossiysk ATD: 2023-11-13 13:38. Ανήκει σε εταιρεία ... από πού νομίζετε ότι είναι; - από τη Γερμανία, χώρα που συμμετέχει στο εμπάργκο - Διαχειριστής πλοίου/Εμπορικός διευθυντής CHEMIKALIEN SEETRANSPORT GMBH Mattentwiete 1, 20457 Αμβούργο, Γερμανία.
Εγγεγραμμένος ιδιοκτήτης ORYX SHIPPING COMPANY NV Care of Chemicalien Seetransport GmbH , Mattentwiete 1, 20457 Αμβούργο, Γερμανία.

https://twitter.com/EuromaidanPR/status/1732704356992983494


Διαδώστε αυτές τις πληροφορίες, πρέπει και μπορεί να σταματήσει! Λένε οι Ουκρανοί!

Υπάρχει και αυτή η σημαντική είδηση: Πάνω από 200 δισεκατομμύρια: Η Ρωσία εκπλήρωσε εκ των προτέρων τον στρατηγικό στόχο της αύξησης του εμπορικού κύκλου εργασιών με την Κίνα έως το τέλος του 2023.

Στο τέλος των 11 μηνών του 2023, ο εμπορικός κύκλος εργασιών μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Κίνας ανήλθε σε ρεκόρ 218 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Έτσι, ο στρατηγικός στόχος της αύξησης του εμπορικού τζίρου με την Κίνα σε περισσότερα από 200 δισ. δολάρια επιτεύχθηκε νωρίτερα.

Περίπου 220 δισεκατομμύρια δολάρια (218,17 δισεκατομμύρια) σε 11 μήνες. Το σύνολο κατά μέσο όρο ανά μήνα είναι περίπου 20 δισεκατομμύρια δολάρια. Τον Δεκέμβριο, περίπου άλλα 20 δισεκατομμύρια δολάρια, συνολικά περίπου 240 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος του 2023, η Ρωσία και η Κίνα θα έχει εμπορικό τζίρο Ο μηνιαίος εμπορικός τζίρος 19,833 δισεκατομμυρίων δολαρίων αν υπολογιστεί με ακρίβεια. Συνολικά αναμένονται 238 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος του έτους.

Ο εμπορικός τζίρος μεταξύ Κίνας και Ρωσίας τον Ιανουάριο-Νοέμβριο 2023 αυξήθηκε κατά 26,7%, φτάνοντας τα 218,17 δισεκατομμύρια δολάρια, οπότε ο στόχος που έθεσαν οι ηγέτες των δύο χωρών για το 2024 έχει ήδη επιτευχθεί, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα την Πέμπτη. η Γενική Διοίκηση Τελωνείων της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

https://ria.ru/20231207/tovarooborot-1914255444.html 

Πρέπει να ξέρετε πως οι Κινέζοι πουλάνε τα πάντα! Δηλαδή προϊόντα της Ρωσίας πχ τόρνους, ακόμα και της Ταΐβάν στο https://best.aliexpress.com/

Μια ακόμα είδηση:

 Η Κίνα καθυστερεί την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Power of Siberia-2 και επιδιώκει μεγάλες εκπτώσεις στο ρωσικό αέριο. Η South China Morning Post αναφέρει αυτό με αναφορά σε αναλυτές στην Κίνα και μια πηγή στη Μόσχα.

https://lenta.ru/news/2023/11/27/stalo-izvestno-o-zatyagivanii-kitaem-peregovorov-po-sile-sibiri-2/

ΠΗΓΗ https://hellenicdefencenet.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου