Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024

Στις ΗΠΑ ο Μητσοτάκης στις 27 Μαρτίου; Να αναμένουμε καλά νέα;


Μετά την έγκριση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στο αίτημα της Αθήνας για την προμήθεια έως 40 αεροσκαφών F-35 Lightning II, νομίζω ότι γίνεται αντιληπτό το πόσο σοβαρά λαμβάνουν τον ρόλο της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή οι ΗΠΑ. Κι όταν λέμε Ελλάδα, δεν την αποσυνδέουν σε καμία περίπτωση από τον πρόεδρο Μητσοτάκη. Απεναντίας, θα έλεγα ότι έχει επηρεάσει τους Αμερικανούς το γεγονός της πολιτικής σταθερότητας την οποία εγγυάται η κυβέρνηση Κυριάκου.

ΠΗΓΗ powergame.gr

Με αφορμή την προχθεσινή εξέλιξη, ψάχνοντας δεξιά κι αριστερά κάνα ξεροκόμματο σε επίπεδο πληροφορίας, από αυτά που περισσεύουν από αυτούς που διαρκώς δικαιώνονται, έμαθα ότι στις 27 Μαρτίου προγραμματίζεται επίσημη επίσκεψη του προέδρου Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο, όπου θα συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν. Όπως με πληροφορεί η αξιόπιστη πηγή μου, ήδη έχει ξεκινήσει η προετοιμασία του ταξιδιού, με τους διπλωμάτες των δύο χωρών να έχουν ανταλλάξει τα πρώτα σημειώματα.

Η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στον Λευκό Οίκο έρχεται να επιβεβαιώσει το πολύ καλό (έως άριστο) κλίμα στις σχέσεις των δύο χωρών. Και επειδή δεν θέλω να σας κρύβω τίποτε από αυτά που φτάνουν στ’ αυτιά μου, να σας πω ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης Μπάιντεν – Μητσοτάκη δεν αποκλείεται να μάθουμε ακόμη ένα πολύ καλό νέο για την Ελλάδα.

ΠΗΓΗ https://www.defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου