Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024

Ο Πούτιν θα πάει στην Τουρκία τον Φεβρουάριο- ποιο θα είναι το κύριο θέμα


Ιανουάριος 29, 2024. Ελλάδα.

Η διοίκηση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν προετοιμάζει την επίσκεψή του στην Τουρκία τον Φεβρουάριο, δήλωσε ο βοηθός του επικεφαλής του Κρεμλίνου για διεθνείς υποθέσεις Γιούρι Ουσάκοφ, γράφει ουκρανική ειδησεογραφική ιστοσελίδα που επικαλείται  ρωσικό δημοσίευμα.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Interfax, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη δυνατότητα επανέναρξης των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων για την Ουκρανία στο πλαίσιο της Κωνσταντινούπολης, ο Ουσάκοφ είπε ότι το θέμα θα γίνει ένα από τα βασικά κατά τη συνάντηση μεταξύ Βλαντίμιρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Μπορώ να πω ότι τα ουκρανικά ζητήματα θα είναι πιθανώς ένα από τα κύρια θέματα των διαπραγματεύσεων», είπε.

Την περασμένη εβδομάδα, το Bloomberg ανέφερε ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν δοκίμαζε την ετοιμότητα των ΗΠΑ να διαπραγματευτούν τον τερματισμό του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο Ρώσος πρόεδρος έστειλε ένα μήνυμα στις Ηνωμένες Πολιτείες τον περασμένο μήνα ότι ήταν ανοιχτός σε συζητήσεις, συμπεριλαμβανομένων πιθανών μελλοντικών διευθετήσεων ασφαλείας για την Ουκρανία, σύμφωνα με δύο άτομα προσκείμενα στο Κρεμλίνο.

Ωστόσο, Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι δεν είδαν σημάδια ότι ο Ρώσος πρόεδρος ήταν σοβαρός στο να βρει τρόπο να τερματίσει τις μάχες, οι οποίες είχαν φτάσει σε θανατηφόρο αδιέξοδο.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι οι υπαινιγμοί για το άνοιγμα της Ρωσίας στις διαπραγματεύσεις -ακόμα και αν είναι ανειλικρινείς- θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη δημιουργία διχασμού μεταξύ των συμμάχων της Ουκρανίας, απομονώνοντας το Κίεβο.

Δεν θεωρούν όλοι οι φίλοι του κράτους μας τον Πούτιν κακό – Κουλέμπα

Το φθινόπωρο, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν δήλωσε ότι η χώρα είναι έτοιμη να φιλοξενήσει ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας, εάν υπήρχε τέτοια ευκαιρία.

Ο Ερντογάν και ο Πούτιν συναντήθηκαν τελευταία φορά στο Σότσι στις αρχές Σεπτεμβρίου 2023. Στη συνέχεια, οι ηγέτες συζήτησαν το μέλλον της «πρωτοβουλίας σιτηρών», από την οποία η Ρωσία αποχώρησε τον Ιούλιο του ίδιου έτους.

Στο τέλος , η Ουκρανία ξανάρχισε τις εξαγωγές σιτηρών δια θαλάσσης χωρίς τη συγκατάθεση της Ρωσίας και τη μεσολάβηση της Τουρκίας, γράφει η ουκρανική «Καθρέπτης της Εβδομάδας».

The Hellenic Information Team

ΠΗΓΗ https://echedoros.blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου