Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024

Βρετανικό Ναυτικό: Πιθανή η πρόωρη απόσυρση των δύο πλοίων αμφίβιων επιχειρήσεων κλάσης «Albion», λόγω έλλειψης προσωπικού


Αξιωματούχοι του βρετανικού Υπουργείου Άμυνας δήλωσαν στη Βουλή ότι το μέλλον των πλοίων αμφίβιων επιχειρήσεων HMS «Albion» και HMS «Bulwark» παραμένει άγνωστο και ότι υπάρχει περίπτωση πρόωρης απόσυρσης τους , λόγω έλλειψης προσωπικού. 

Η δήλωση αυτή οδήγησε σε σφοδρή κριτική από την αντιπολίτευση, δεδομένου ότι τα δύο πλοία εντάχθηκαν σε υπηρεσία το 2003 και το 2004 και παραμένουν ικανά και αξιόμαχα. Ο λόγος της πιθανής απόσυρσης τους θα είναι η εξοικονόμηση προσωπικού για την επάνδρωση άλλων πλοίων του Βρετανικού Ναυτικού. Ωστόσο, η κριτική που ασκεί η αντιπολίτευση υπογραμμίζει ότι πιθανή απόσυρση των εξειδικευμένων αυτών πλοίων θα είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια προσβολής ισχύος του Βρετανικού Ναυτικού.

Τα πλοία έχουν μήκος 176 μέτρα, πλάτος 28,9 μέτρα, βύθισμα 7,1 μέτρα και εκτόπισμα 19.560 τόνους με πλήρη φόρτο. Επιτυγχάνουν μέγιστη ταχύτητα 18 κόμβους (33 χιλιόμετρα την ώρα) και τυπική εμβέλεια 8.000 ναυτικά μίλια (14.816 χιλιόμετρα). 

Μπορεί να μεταφέρει τέσσερις αποβατικές ακάτους γενικής χρήσης Mk.10 LCU και τέσσερις αποβατικές ακάτους οχημάτων και προσωπικού Mk.5 LCVP. Συνολικά μπορεί να μεταφέρει 67 οχήματα και 405 πλήρως εξοπλισμένους πεζοναύτες. Απαιτεί πλήρωμα 325 ατόμων. Ο ηλεκτρονικός του εξοπλισμός αποτελείται από δύο ραντάρ Type-1007/1008 και δύο ραντάρ Type-996/997. O οπλισμός τους περιλαμβάνει δύο συστήματα εγγύς προστασίας Phalanx, δύο πυροβόλα των 20 χιλιοστών και τέσσερα πολυβόλα γενικής χρήσης. Υποστηρίζει τη χρήση ελικοπτέρων επιπέδου CH-47 Chinook.

ΠΗΓΗ https://defencereview.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου