Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024

ΑΠΘ & ΕΑΠ: Εξ αποστάσεως σπουδές στον ποντιακό ελληνισμό – Μέχρι πότε μπορείτε να κάνετε αίτηση


Το θρυλικό Φροντιστήριο της Τραπεζούντας

Μια συνεργασία της Έδρας Ποντιακών Σπουδών του και του Κέντρου Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης

Στην κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος 39 ωρών (13 εβδομάδων), σε συνεργασία με το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου προχώρησε η Έδρα Ποντιακών Σπουδών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), έχοντας υπόψη της τη μεγάλη ζήτηση για κατάρτιση σε σπουδές γύρω από τον ποντιακό ελληνισμό.

Το πρόγραμμα «Σπουδές στον ποντιακό ελληνισμό» έχει ως γνωστικό αντικείμενο την πολιτική, κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική δραστηριότητα των Ελλήνων στον γεωγραφικό χώρο του Πόντου και τις προσφυγικές εγκαταστάσεις στην Ελλάδα, μέσα από τη συστηματική χρήση και κριτική προσέγγιση των γραπτών πηγών, των προφορικών μαρτυριών, της ιστορικής γεωγραφίας κ.ά.

Επιπλέον, αποσκοπεί στην υπεύθυνη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σε ζητήματα που επηρεάζουν τη δημόσια ιστορία και συνεπώς την κοινωνία και τις αντιδράσεις της, όπως το ζήτημα της Γενοκτονίας.

Το πρόγραμμα αφορά αποφοίτους ΑΕΙ και Β/θμιας Εκπαίδευσης που επιθυμούν είτε να αποκτήσουν βασικές γνώσεις της ιστορίας και του πολιτισμού του Πόντου καθώς και στοιχεία της ταυτότητάς τους στη νεοελληνική πραγματικότητα, είτε να εμπλουτίσουν το μάθημά τους στην εκπαίδευση με επιπλέον στοιχεία (κοινωνικά, πολιτικά, δημογραφικά, ιστορικά) σχετικά με τον ελληνισμό της καθ’ ημάς Ανατολής ή ακόμη και να εξασφαλίσουν το χρήσιμο πληροφοριακό υλικό και τον τρόπο αξιοποίησής του στις ποικίλες εκδηλώσεις.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι ήδη ανοικτή και θα διαρκέσει έως τις 7 Μαρτίου, ενώ το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί εξ αποστάσεως από τις 19 Μαρτίου έως τις 18 Ιουνίου.

• Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να πατήσετε εδώ ή να αναζητήσετε τον Θεόδωρο Ανθόπουλο στα τηλέφωνα 6951260837, 6972367359 ή στο e-mail: teoanth@gmail.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου