Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024

Όταν έγινε θέμα στην ενημέρωση του ΟΗΕ ο αρθρογράφος μας Μιχάλης Ιγνατίου: Ποια χώρα έχει την μεγαλύτερη ακτογραμμή στην Ευρώπη και χιλιάδες νησιά; ρώτησε ο εκπρόσωπος (video)


Ο δημοσιογράφος και αρθρογράφος της Hellas Journal, Μιχάλης Ιγνατίου στην ενημέρωση του εκπροσώπου Τύπου του ΟΗΕ. Φωτογραφία Hellas Journal, You Tube, via United Nations

Κατά την χθεσιινή ενημέρωση Τύπου του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών, ο Εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ (Stéphane Dujarric), ανέφερε στις εισαγωγικές του παρατηρήσεις ότι η Ελλάδα είναι μεταξύ των χωρών που πλήρωσαν την ετήσια συνδρομή τους στον Διεθνή Οργανισμό.

(Η παρατήρηση έγινε υπό τη μορφή κουίζ με το ερώτημα προς τους ανταποκριτές ξένων ΜΜΕ ότι πρόκειται «για μια χώρα που η ακτογραμμή της είναι στην Ευρώπη και έχει χιλιάδες νησιά»).

  • Στο ερώτημα απάντησε σωστά ο Μιχάλης Ιγνατίου, με τον εκπρόσωπο να λέει: «Σωστά είναι η Ελλάδα. Για αυτό ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι εδώ».

Σημειώνουμε ότι ο αρθρογράφος μας, που έχει έδρα στην Ουάσιγκτον καθώς είναι επίσημος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και στο τέιτ Ντιπάρτμεντ, πάει συχνά στην έδρα του ΟΗΕ για να υποβάλει ερωτήσεις για την Ελλάδα και την Κύπρο και να καλύψει γεγονότα που αφορούν τις δύο χώρες.

Στην συνέχεια, από απόψεως ελληνικού ενδιαφέροντος, ετέθησαν δύο ερωτήσεις από τον Μιχάλη Ιγνατίου, ως εξής:

Ερώτηση: Δύο πράγματα. Πρώτον, εάν έχετε να μας πείτε κάτι για τη συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας και του Γ.Γ. του ΟΗΕ. Και επίσης, όπως καταλαβαίνω, η κυρία (Maria Angela) Holguin Cuellar επέστρεψε από την περιοδεία της στην Κύπρο, την Ελλάδα και την Τουρκία. Λοιπόν, έχετε κάτι να μας πείτε για τα αποτελέσματα αυτής της αποστολής; Θέλω να πω, θα επιστρέψει στο νησί ή είναι απογοητευμένη και αποφάσισε να μην επιστρέψει στο νησί;

Εκπρόσωπος: Για την δεύτερη ερώτησή σας, η απεσταλμένη του Γ.Γ. του ΟΗΕ είναι μια εξαιρετικά έμπειρη διπλωμάτης. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα συνεχίσει την αποστολή της με ενθουσιασμό. Δεν ξέρω εάν επέστρεψε στη Νέα Υόρκη ή πότε είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον Γενικό Γραμματέα.

Σε ό,τι αφορά την συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών με τον Γ.Γ. ΟΗΕ, κατά πρώτον είναι ευχάριστο που έλαβε χώρα την ημέρα που η Ελλάδα πλήρωσε την συνδρομή της στον ΟΗΕ. Δεν θα σας εκπλήξει αν σας πω ότι συζήτησαν διμερή θέματα Ελλάδας-ΟΗΕ. Δεν θα σας εκπλήξει επίσης ότι συζήτησαν για την κατάσταση στην Κύπρο, καθώς και για τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή.

Ο διάλογος για την Ελλάδα ξεκινά στο 14:36 και για την Κύπρο και τον κ. Γεραπετρίτη στο 23:40

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου