Τετάρτη 1 Μαΐου 2024

Σχεδόν έτοιμη η αμερικανική πλωτή προβλήτα για βοήθεια στη Γάζα


Απρίλιος 30, 2024. Ελλάδα.

Ο αμερικανικός στρατός δημοσίευσε φωτογραφίες που δείχνουν την πλωτή προβλήτα που για να βοηθήσει στην παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Με κόστος περίπου 320 εκατομμύρια δολάρια, η προβλήτα και ένας διάδρομος που θα συνδέεται με την ακτή θα τεθούν σε λειτουργία σε μια εβδομάδα.

Ο στόχος είναι να παραδοθεί βοήθεια στον πληθυσμό των δύο εκατομμυρίων Παλαιστινίων.

Η προβλήτα θα είναι έτοιμη σε μια εβδομάδα από τώρα, δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν.

Ο ΟΗΕ έχει πει ότι ένας θαλάσσιος διάδρομος δεν μπορεί ποτέ να υποκαταστήσει τη χερσαία παράδοση και οι χερσαίες οδοί είναι ο μόνος τρόπος για να μεταφερθεί το μεγαλύτερο μέρος των απαραίτητων προμηθειών για τον πληθυσμό που λιμοκτονεί.

Ο αμερικανικός στρατός ανέφερε ότι η πλωτή προβλήτα θα είναι σε θέση να χειριστεί 150 φορτία φορτηγών βοήθειας την ημέρα μόλις τεθεί σε πλήρη λειτουργία

Το Σάββατο, ο Ισραηλινός Στρατός επιβεβαίωσε ότι το ισραηλινό Πολεμικό Ναυτικό θα «ασφαλίσει τις δυνάμεις» που χειρίζονται την προβλήτα και είπε ότι «δεσμεύτηκε να αυξήσει την ποσότητα της ανθρωπιστικής βοήθειας που μεταφέρεται καθημερινά στη Γάζα».

Το Ισραήλ ξεκίνησε στρατιωτική εκστρατεία στη Γάζα για να καταστρέψει τη Χαμάς ως απάντηση στη διασυνοριακή επίθεση της οργάνωσης στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, κατά την οποία σκοτώθηκαν περίπου 1.200 Ισραηλινοί και άλλοι 253 ελήφθησαν όμηροι.

Περισσότεροι από 34.500 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα από τότε, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς.

The Hellenic Information Team

ΠΗΓΗ https://echedoros.blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου