Κυριακή 23 Ιουνίου 2024

Το ακτινωτό αστέρι της Μακεδονίας σε όπλα των Πτολεμαίων στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου


Κράνη, ξίφη και σφενδόνες ελληνιστικής εποχής στις νεκροπόλεις της Αλεξάνδρειας. Αδημοσίευτα όπλα μελέτησε ο αρχαιολόγος Ερρίκος Μανιώτης.

ΤΟΞΙΚΗ ΘΗΛΥΚΟΤΗΤΑ & ΕΜΜΕΣΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ


Υπάρχει μια βασική διαφορά ανάμεσα στην τοξική θηλυκότητα και την τοξική αρρενωπότητα. Η τοξική θηλυκότητα έχει αποδειχτεί επιστημονικά, ενώ η τοξική αρρενωπότητα όχι. Οι γυναίκες χρησιμοποιούν συχνά έμμεση επιθετικότητα προς όσους και όσες θεωρούν απειλή. Η έμμεση επιθετικότητα συμπεριλαμβάνει ανάμεσα σε άλλα κριτική στην εμφάνιση του άλλου, την συκοφαντία για την σεξουαλικότητα του και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Οι γυναίκες χρησιμοποιούν αυτή την μορφή επίθεσης συνήθως, αλλά όχι μόνο, σε άλλες γυναίκες. Ιδίως όμορφες και σεξουαλικά διαθέσιμες, μέσα στο πλαίσιο του ανταγωνισμού για συντροφικότητα.

Αθηνά Μαξίμου: Γνωρίζω και άνδρες που υφίστανται ενδοοικογενειακή βία

«Το φαινόμενο δεν αφορά μόνο ένα φύλο», τόνισε η ηθοποιός

Καλεσμένη στην εκπομπή «Δύο στις 10» της ΕΡΤ1 βρέθηκε η ηθοποιός Αθηνά Μαξίμου, που μίλησε μεταξύ άλλων, για το θέμα των ημερών και τη σύλληψη του δικηγόρου Απόστολου Λύτρα για ενδοοικογενεική βία.

Οι εν Κύπρω μη... υποταγμένοι Αντι-Ιμπεριαλιστές

Λάζαρος Μαύρος

1η ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποια είναι από το 1974 τα Σχέδια του Αμερικανο-ΝΑΤΟϊκού Ιμπεριαλισμού και των καθ’ ύλην για την περιοχή αρμοδιοτέρων Αγγλο-Αμερικανών, πρωταγωνιστών ανέκαθεν στον ΟΗΕ και στις έκτοτε πρωτοβουλίες όλων των Γ.Γρ. του (1974-2024) Βαλντχάιμ, Κουεγιάρ, Γκάλι, Ανάν, Κι-Μουν και Κουντέρες, για την «λύση» του Κυπριακού, επί μίας και αναλλοίωτης 50 χρόνια κατεύθυνσης;

Τι πίνουν στο υπουργείο Εξωτερικών και στο Μαξίμου;


Η ελληνική, η τουρκική και η ευρωπαϊκή σημαία κυματίζουν στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ /Ορέστης Παναγιώτου)

Γράφει ο Σάββας Καλεντερίδης

Οι Τούρκοι δεν προλαβαίνουν να συνέλθουν από τις εκπλήξεις που τους επιφυλάσσει η ελληνική πλευρά –διαδέχονται η μία την άλλη.

Πλάτες στο ψευδοκράτος από ειρηνευτές - Φωτογραφίες και χάρτες

Γιάννος Χαραλαμπίδης

Βρέθηκαν σε παρατηρητήριο άσκησης, που είχε στόχο την ανάδειξη της «κρατικής οντότητας» - Οι Τούρκοι τούς «κάρφωσαν» με βίντεο, ενώ οι ίδιοι στέλνουν πολλαπλά μηνύματα, από την ύπαρξη κράτους ώς τον έλεγχο των ερευνών διάσωσης σε θαλάσσιο χώρο με μέσα του Αττίλα

Η Κύπρος θέλει να βάλει τέλος στο εμπάργκο των ΗΠΑ και τη βίζα


Για την κυπριακή διπλωματία η επίτευξη συμφωνίας για στρατηγικό διάλογο με τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι μια τεράστια επιτυχία, ως αποτέλεσμα μιας συστηματικής προσπάθειας που πάει πίσω μια και πλέον δεκαετία.

Χριστοδουλίδης: Η Τουρκία προσεγγίζει Ελλάδα και Κύπρο ως ενιαίο χώρο. Με ποια ισχυρή στρατηγική αντιμετωπίζεται;

Σάββας Ιακωβίδης

Γιατί η Κύπρος ακόμα κείται μακράν της Ελλάδος; Πού είναι η πανίσχυρη ελληνική αποτροπή; Πού είναι η ενιαία ελληνική στρατηγική αντιμετώπισης του τουρκικού εφιάλτη; Πώς θα λυθεί το Κυπριακό, αφού το ανισοζύγιο δυνάμεων είναι συνθλιπτικό για την ελληνική πλευρά; Η Λευκωσία και η Αθήνα καλούνται να αλλάξουν πλήρως, έστω και τώρα, στρατηγική έναντι της Τουρκίας. Διαφορετικά θα μασούν γελοιωδώς τα φύλλα της διαρκούς υποχώρησής τους, μέχρι να υποταχθούν στον Τούρκο ως ξεφτιλισμένα γιουσουφάκια

Για πρώτη φορά Έλληνας Πρωθυπουργός σε αντικατοχική εκδήλωση για την 20η Ιουλίου: Θα συμπέσει με τα πανηγύρια του ισλαμιστή Ερντογάν στα κατεχόμενα


From left to right: Nikos CHRISTODOULIDES, President of the Republic of Cyprus, Kyriakos MITSOTAKIS, Prime Minister, Greece, Charles MICHEL, President of the European Council. Copyright: European Union

Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, Φιλελεύθερος

Την 20η Ιουλίου, ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα βρίσκονται στην Κύπρο με την ευκαιρία της συμπλήρωσης πενήντα χρόνων από την τουρκική εισβολή.

«OCEAN HIT 24»: Τα Mirage 2000-5 της Πολεμικής Αεροπορίας στη μεγάλη αεροναυτική άσκηση μαζί με Rafale και F-35


* Του Κώστα Σαρικά

Τέσσερα μαχητικά Mirage 2000-5 από την 331 Πολεμική Μοίρα «ΘΗΣΕΑΣ» βρίσκονται από τις αρχές της εβδομάδας στη Γαλλία και συμμετέχουν στη μεγάλη πολυεθνική αεροναυτική άσκηση «OCEAN HIT 24».

Μπροστά σε δύσκολες αποφάσεις το Πολεμικό Ναυτικό για τις φρεγάτες ΜΕΚΟ


 Ελένη Γαβριήλ

Την απόλυτη ανάγκη για νέες μονάδες επιφανείας στο Πολεμικό Ναυτικό κατέδειξε η επιχείρηση ΑΣΠΙΔΕΣ στην Ερυθρά Θάλασσα. Γιατί επείγει η αναβάθμιση των φρεγατών ΜΕΚΟ.

Drones: Τα “μάτια” των αρχών κατά των πυρκαγιών


Με νέα «όπλα» η μάχη κατά των πυρκαγιών στην Αττική. Πάνω από τους ορεινούς όγκους του Λεκανοπεδίου πετούν 23 drones της Πολιτικής Προστασίας για να επιτηρούν και να εντοπίζουν φωτιές αποτελώντας άγρυπνο μάτι του πυροσβεστικού σώματος. Στη μάχη για την πρόληψη και ο στρατός με περιπολίες και υλικοτεχνικά μέσα όπως θερμικές κάμερες. 

«Τα μικρά drones θα χάσουν σύντομα το πλεονέκτημα στο πεδίο της μάχης», λέει ο αρχηγός του γαλλικού στρατού


Το πλεονέκτημα που απολαμβάνουν τώρα τα μικρά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) στα πεδία των μαχών, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας, δεν είναι παρά «μια στιγμή στην ιστορία», δήλωσε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλία, στρατηγός Πιερ Σιλ, στην αμυντική έκθεση Eurosatory 2024 στο Παρίσι.

Ν. Δένδιας: Στρατηγική προτεραιότητα για την Ελλάδα η ενίσχυση του ευρωπαϊκού αμυντικού βραχίονα


Για την Ελλάδα αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα η ενίσχυση των ευρωπαϊκών μηχανισμών άμυνας και ασφάλειας και του ευρωπαϊκού αμυντικού βραχίονα. Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Καθημερινή της Κυριακής και τον δημοσιογράφο Βασίλη Νέδο.

Στην Κύπρο Μητσοτάκης - Δένδιας για τη μαύρη επέτειο

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Στην Κύπρο πρόκειται να μεταβούν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Εθνικής Αμύνης, Νίκος Δένδιας, για να παραστούν στην επίσημη εκδήλωση καταδίκης της τουρκικής εισβολής η οποία διοργανώνεται κάθε χρόνο στο Προεδρικό Μέγαρο, όπως αναφέρει η ΕΡΤ επικαλούμενη κυβερνητική πηγή στη Λευκωσία.

Το άκρον άωτον του… “μακεδονικού” λαϊκισμού: Την ώρα που κάνουν σόου και λεονταρισμούς καλούν τον ελληνικό στρατό για συνεκπαιδεύσεις ως Βόρεια Μακεδονία


Λεζάντα: Commandos από τα Σκόπια έχουν φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις της Ν. Περάμου πριν μικρό χρονικό διάστημα. Πηγή: ΓΕΕΘΑ

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ, HELLAS JOURNAL-Αθήνα

Η αποστολή στελεχών ειδικών δυνάμεων από την Ε’ Μοίρα Καταδρομών στα Σκόπια δείχνει με σαφήνεια τον διευρυμένο σταθεροποιητικό ρόλο της Αθήνας στην περιοχή των Βαλκανίων έως και την ανατολική Μεσόγειο.

Μία στο καρφί και μία στο πέταλο o Μίτσκοσκι μετά την τριπλή πρόκληση με το «Μακεδονία» - Πώς εξηγείται η στάση του


Μαρία Ζαχαράκη
Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

Το μεσημέρι του Σαββάτου στις προγραμματικές του δηλώσεις αντί να αποκαλέσει τη χώρα του με το συνταγματικό της όνομα, δηλαδή, Βόρεια Μακεδονία, την αποκάλεσε τρεις φορές «Μακεδονία»

Ο Μίτσκοσκι θα χρησιμοποιεί το «Βόρεια Μακεδονία» μόνο σε επίσημο πλαίσιο… αρχίζει το ‘μπάχαλο’


Ιούνιος 22, 2024. Ελλάδα.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, ανέφερε πως η δήλωση του εντεταλμένου για τη σύνθεση της κυβέρνησης Χριστιάν Μίτσκοσκι ότι θα χρησιμοποιήσει τη συνταγματική ονομασία του κράτους σε επίσημο πλαίσιο συνάδει με τη Συμφωνία των Πρεσπών. 

Σύλληψη τεσσάρων Παλαιστινίων για Κατασκοπεία


Στη σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών που φιλοξενούνται στο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών προχώρησαν αστυνομικοί του τμήματος ασφαλείας Λέρου, με την κατηγορία της κατασκοπίας.

Νέα επίθεση Νετανιάχου κατά ΗΠΑ, «καθυστερεί η αποστολή όπλων»


Υποστηρίζει ότι για εβδομάδες το Ισραήλ έκανε εκκλήσεις στην Ουάσιγκτον να μην καθυστερεί τη ροή όπλων, και μετά προχώρησε σε δημοσιοποίηση του προβλήματος. Απογοήτευση εκφράζουν οι ΗΠΑ.

Ηγετικό στέλεχος του λιβανέζικου ισλαμιστικού κινήματος σκοτώθηκε από Ισραηλινούς

(AP Photo/Ginnette Riquelme)

Ένα ηγετικό στέλεχος της Τζαμάα Ισλαμίγια, του λιβανέζικου ισλαμιστικού κινήματος που πρόσκειται στην παλαιστινιακή Χαμάς, σκοτώθηκε σήμερα σε ισραηλινό πλήγμα που είχε στόχο το όχημα στο οποίο επέβαινε στον ανατολικό Λίβανο, ανέφερε μια πηγή ασφαλείας του Λιβάνου.

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε νέα επίθεση με drone κατά του ισραηλινού στρατού


Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε σήμερα ότι εξαπέλυσε "drone με εκρηκτικά" κατά στρατιωτικής θέσης στο βόρειο Ισραήλ, σε αντίποινα για τον θάνατο ηγετικού στελέχους λιβανικού ισλαμιστικού κινήματος που πρόσκειται στην παλαιστινιακή Χαμάς, το οποίο σκοτώθηκε σε ισραηλινό πλήγμα στον ανατολικό Λίβανο.

Ο Πούτιν βάζει φωτιά στην Άπω Ανατολή

Του Κώστα Ράπτη

Η μεταψυχροπολεμική τάξη πραγμάτων είχε τα "μαύρα πρόβατά" της, που καλούνταν συνήθως "κράτη-ταραξίες", τόσο λόγω της διεθνούς συμπεριφοράς τους, όσο και λόγω των αυταρχικών εσωτερικών τους πολιτικών διευθετήσεων. 

BBC: Το ΝΑΤΟ μετατρέπει ρουμανικό χωριό στη μεγαλύτερη αεροπορική βάση του στην Ευρώπη


Στην Ρουμανία υπάρχει ένα χωριό που λέγεται Μιχάι Κογκαλνιτσεάνου, όνομα που πήρε από έναν φιλελεύθερο πολιτικό του 19ου αιώνα.

Ρωσία: Ποια είναι η τύχη της Wagner ένα χρόνο μετά την ανταρσία του επικεφαλής της, Γεβγκένι Πριγκόζιν


Πέρασε ένας χρόνος από την παρέλαση επί ρωσικού εδάφους υπό το πρόσταγμα του εκλιπόντος ηγέτη της Γεβγκένι Πριγκόζιν - Πού βρίσκονται όμως σήμερα τα μέλη της; - Υπάρχει ακόμα η παραστρατιωτική οργάνωση;

Βοβτσάνσκ: Ορισμένα ρωσικά στρατεύματα αποσύρονται από την περιοχή


Ορισμένες από τις ρωσικές δυνάμεις αποσύρονται από την περιοχή κοντά στο Βοβτσάνσκ της περιφέρειας του Χαρκόβου, για αναπλήρωση δυνάμεων λόγω απωλειών στη μάχη, δήλωσε στις 22 Ιουνίου στην ουκρανική δημόσια τηλεόραση, ο εκπρόσωπος της ομάδας δυνάμεων της Χορτίτσιας, Ναζάρ Βολοσίν.

Μπαράζ ουκρανικών επιθέσεων σε ρωσικές περιφέρειες - Ρωσικές αεροπορικές επιθέσεις στο Κίεβο


Τουλάχιστον 23 drones καταρρίφθηκαν πάνω από την περιφέρεια Μπριάνσκ στη δυτική Ρωσία - Από την πλευρά της η Μόσχα εξαπέλυσε αεροπορική επίθεση στο Κίεβο και τη γύρω περιοχή του  

Δύο νεκροί και 22 τραυματίες από επίθεση με ουκρανικούς πυραύλους στη Σεβαστούπολη

Αμερικανικά όπλα (φωτογραφία αρχείου) Sebastian Apel/U.S. Department of Defense, via AP

Δύο άνθρωποι, ανάμεσά τους και ένα δίχρονο παιδί, σκοτώθηκαν σήμερα και άλλοι 22 τραυματίστηκαν από επίθεση με πυραύλους που εξαπέλυσαν οι ουκρανικές δυνάμεις στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας, την ουκρανική χερσόνησο που προσαρτήθηκε το 2014 από τη Ρωσία, ανακοίνωσε στο Telegram ο κυβερνήτης που έχει διορίσει η Μόσχα, ο Μιχαήλ Ραζβοζάγεφ.

Πόλεμος στην Ουκρανία: 10+1 συμπεράσματα ύστερα από 2 χρόνια


Δρ. Αθανάσιος Ε. Δρούγος

Πριν από δύο χρόνια, ανέφερα σειρά αρχικών συμπερασμάτων από τον πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας. Και παρόλο που προειδοποίησα ότι ήταν πολύ νωρίς για να είμαστε σίγουροι για προβλέψεις, τα πιο πολλά άντεξαν στον χρόνο και στα όσα συνέβησαν.

ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΣΟ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ.-


Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΚΑΙ Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ.-
THE HERITAGE OF A NATION ARE THE MEN AND THE HERITAGE OF A COUNTRY THE WOMEN.-

Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

Τα μυστικά της Αμφίπολης: Το «μαγικό» φαινόμενο που συμβαίνει στον Τύμβο Καστά μόνο στο ηλιοστάσιο


Πόσα μυστήρια για τον σπουδαίο αρχαίο μας πολιτισμό παραμένουν ακόμα καλά κρυμμένα, περιμένοντας την αρχαιολογική σκαπάνη ή τον εμπνευσμένο ερευνητή να τα ανακαλύψει; Ένα από αυτά, αφορά στην σπουδαιότερη ανακάλυψη των τελευταίων δεκαετιών, αυτήν του Τύμβου Καστά, στην Αμφίπολη, όπου κάτι «μαγικό» συμβαίνει σε κάθε ηλιοστάσιο… Αλλά και όχι μόνο εκεί...

Σωτήρης Σκουλούδης

Οι αρχαιολόγοι έλυσαν ένα μακροχρόνιο μυστήριο της Ακρόπολης


Ιούνιος 21, 2024. Ελλάδα.

Ο Παρθενώνας είναι ένας παγκοσμίου φήμης αρχαιολογικός χώρος με εκατομμύρια να επισκέπτονται τον ναό στον βραχώδη λόφο της Αθήνας κάθε χρόνο.

Καταστροφή των Ψαρών: Τα γεγονότα και το συγκλονιστικό επίγραμμα του Διονύσιου Σολωμού


«Μετά την καταστροφή των Ψαρών», έργο του μεγάλου μας εικαστικού Νικολάου Γύζη. Ελαιογραφία 133Χ188 εκ. Δημιουργήθηκε μεταξύ 1896-1898 και βρίσκεται στην Εθνική Πινακοθήκη

Γράφει η Αλεξία Ιωαννίδου

ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ METOO


Ας εξετάσουμε τι κάνει το metoo μέσα από δυο γνωστές υποθέσεις. Γνωρίζατε πως η Amber Heard που κακοποιούσε σωματικά τον Johnny Depp πληρώνεται 33.000 δολάρια για να μιλάει κατά της ενδοοικογενειακής βίας; Και όχι μόνο. Την στιγμή που ο Johnny Depp απολύθηκε από το Fantastic Beasts 3, έχασε τον ρόλο του ως Χουντίνι σε τηλεοπτική σειρά, τον ρόλο του στην σειρά ταινιών Πειρατές της Καραϊβικής και έχει χαρακτηριστεί “ραδιενεργός” στο Χόλιγουντ. “Δεν μπορείς να δουλέψεις πλέον με αυτόν, είναι ραδιενεργός”.

Έχουν οι λεσβίες δικαίωμα να μην τους αρέσουν τα πέη των τρανς;


Δημοσιεύθηκε στις 15 Νοεμβρίου 2023 στο Charlie Hebdo

Το Centre évolutif Lilith (CEL), μια λεσβιακή φεμινιστική ένωση, βιώνει τον εξοστρακισμό στη Μασσαλία επειδή κατηγορείται για τρανσφοβία. Ο λόγος: ισχυρίζεται ότι έχει λεσβιακό σεξουαλικό προσανατολισμό, αποτελείται δηλαδή από γυναίκες που έχουν γεννηθεί γυναίκες και αγαπούν γυναίκες που έχουν γεννηθεί γυναίκες.

Απειλές Χεζμπολάχ: Ενεργοποιήθηκαν κανάλια επικοινωνίας – Σε εγρήγορση η Λευκωσία


Κανάλια επικοινωνίας ενεργοποιήθηκαν μετά τις πρόσφατες αναφορές του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, που αφορούσαν την Κύπρο και οι τοποθετήσεις έχουν πλέον καταστεί κατά πολύ ηπιότερες, όπως ανέφεραν στο ΡΙΚ αρμόδιες πηγές. Παράλληλα, συμπλήρωσαν οι ίδιες πηγές, δημοσιεύματα μέσων, που βρίσκονται κοντά στη Χεζμπολάχ, υποβαθμίζουν πια το θέμα.

Βρετανικές Βάσεις: «Δεν έχουν φιλοξενήσει προσωπικό ή αεροσκάφη του Ισραήλ»


Οι Βρετανικές Βάσεις στην Κύπρο δεν έχουν φιλοξενήσει καθόλου ισραηλινό στρατιωτικό προσωπικό ή αεροσκάφη από πριν από την έναρξη του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς, δήλωσε στο ΚΥΠΕ πηγή από την Βρετανική Κυβέρνηση.

Μία κίνηση με “στεγνό” μήνυμα: Ο Λευκός Οίκος σκέφτεται να στείλει το αεροπλανοφόρο Άιζενχάουερ μεταξύ του Ισραήλ και της Κύπρου… Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου (video)


Ο ανταποκριτής της Hellas Journal και του Omega Κύπρου στο Λευκό Οίκο και τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, Μιχάλης Ιγνατίου με την παρουσιάστρια ειδήσεων Στάλω Γρηγορίου. Φωτογραφία από το κανάλι Omega

Hellas Journal

Σύμφωνα με πληροφορίες, που όμως δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμα το αμερικανικό Πεντάγωνο, δόθηκε εντολή για την ανάπτυξη του αεροπλανοφόρου Άιζενχάουερ, στην ανατολική Μεσόγειο.

Το SARISA SRS-1A με νέο φορέα εκτόξευσης στην EUROSATORY 2024

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Με νέα εμφάνιση, παρουσιάστηκε στην διεθνή έκθεση αμυντικού υλικού EUROSATORY 2024 το οπλισμένο drone τύπου SARISA SRS-1A, που έχει αναπτύξει η ελληνική εταιρεία SAS Technology. 

Η THEON παρουσίασε στη EUROSATORY 2024 οικοσύστημα νέων διασυνδεδεμένων συσκευών A.R.M.E.D. καθώς και νέα ηλεκτρο-οπτικά συστήματα που βασίζονται σε πλατφόρμες


Το περίπτερο της ΤΗΕΟΝ στη EUROSATORY 2024

Στην έκθεση EUROSATORY στο Παρίσι, 17-21 Ιουνίου 2024 συμμετείχε η THEON INTERNATIONAL PLC (THEON), κορυφαία εταιρία ανάπτυξης και κατασκευής συστημάτων νυχτερινής όρασης και θερμικής απεικόνισης για εφαρμογές άμυνας και ασφάλειας με παγκόσμιο αποτύπωμα.

ΥΕΘΑ: Συνάντηση Δένδια με αντιπροσωπεία του αμερικανικού Κογκρέσου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας


Με αντιπροσωπεία του αμερικανικού Κογκρέσου, με επικεφαλής τον Mark Green και μέλη τον Michael Guest, τον Alex Mooney, την Debbie Lesko, την Zoe Lofgren και την Norma Torres συναντήθηκε, σήμερα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας (ΥΕΘΑ) Νίκος Δένδιας.

Πυροσβεστικά CL-215 της ΠΑ και ο πόλεμος της φωτιάς


Μια διαφορετική «μάχη» μαίνεται κάθε βράδυ στα υπόστεγα της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών. Από τις 9 μ.μ. που επιστρέφουν τα αεροπλάνα μέχρι περίπου τις 6 το πρωί πρέπει να είναι έτοιμα να ξαναπετάξουν και να επιχειρήσουν πάνω από τα πύρινα μέτωπα. 

Φωτιές: άγρυπνοι φρουροί της Αττικής τα 25 drones της Πυροσβεστικής

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οχυρωμένη με ένα υπερσύγχρονο σύστημα επιτήρησης και εντοπισμού πυρκαγιών είναι από φέτος η Αττική, καθώς στον αττικό ουρανό και πάνω από τους ορεινούς όγκους του Λεκανοπεδίου πετούν πλέον 25 drones της Πολιτικής Προστασίας, 24 ώρες το 24ωρο.

Ελληνική (α)Παιδεία, Υπουργείο και PISA

 

Μετά το δημοσίευμα του Capital.gr για τις απογοητευτικές επιδόσεις των φοιτούντων στα ελληνικά σχολεία και στην δημιουργική σκέψη, όπως αυτή μετράται από τον διεθνή και αξιόπιστο ΟΟΣΑ μέσω της δοκιμασίας PISA, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής του υπουργείου Παιδείας έσπευσε να εκδώσει ανακοίνωση με τις παρεμβάσεις και τις αλλαγές που θα γίνουν προκειμένου να βελτιωθεί η εικόνα των μαθητών στον διαγωνισμό τα επόμενα χρόνια. 

O Επίτροπος Breton σε Μαξίμου, ΥΠΕΘΑ και ναυπηγεία Ελευσίνας – ΦΩΤΟ


Σημαντική επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποίησε ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης αρμόδιος για την Εσωτερική Αγορά, Thierry Breton. Είναι ο άνθρωπος που κινεί τις διαδικασίες για την δημιουργία μεγάλης ευρωπαϊκής βιομηχανίας και η συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό, τον υπουργό Εθνικής Άμυνας αλλά και τους Αμερικανούς των Ναυπηγείων Ελευσίνας κάθε άλλο παρά τυχαία είναι.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Η Σερβία ενδιαφέρεται να αγοράσει μεταχειρισμένα μαχητικά αεροσκάφη από την Ελλάδα


Ιούνιος 21, 2024. Ελλάδα.

Βελιγράδι.

Η Σερβία ενδιαφέρεται για την απόκτηση μεταχειρισμένων πολεμικών αεροσκαφών πολλαπλών χρήσεων Mirage 2000-5, τα οποία η Ελλάδα θα προσφέρει σύντομα προς πώληση στο πλαίσιο του σχεδίου ενοποίησης του στόλου της αεροπορίας, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα.

Συνάντηση Γ. Γεραπετρίτη με τον ΥΠΕΞ της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης Ε. Κονάκοβιτς


Συνάντηση με τον ομόλογό του της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης Ελμεντίν Κονάκοβιτς είχε ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης στο περιθώριο της σημερινής υπουργικής συνάντησης για την Ευρωπαϊκή Προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, στην Αυστρία. 

Αναχώρηση Δύναμης του 2ου Πολυεθνικού Τάγματος της «Kosovo Force Operational Reserve Force» (pics)


Στο Στρατόπεδο BONDSTEEL στο Κοσσυφοπέδιο μετέβη, την Πέμπτη, η Διοίκηση, το Επιτελείο και ο Ελληνικός Λόχος του 2ου Πολυεθνικού Τάγματος των Επιχειρησιακών Εφεδρειών (Operational Reserve Force) της Δύναμης «Kosovo Force» (KFOR) προκειμένου να συνδράμει στην ικανότητα άμεσης αντίδρασης του ΝΑΤΟ στο Κόσσοβο.

Αμετανόητος ο Μίτσκοσκι: Αποκάλεσε τη χώρα του «Μακεδονία», κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων


Ξεκίνησε το μεσημέρι στη Βουλή της Βόρειας Μακεδονίας η διήμερη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης, της οποίας θα ηγηθεί το δεξιό VMRO-DPMNE, με πρωθυπουργό τον αρχηγό του κόμματος αυτού, Χρίστιαν Μίτσκοσκι.