Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024

Απόπειρα κατά Τραμπ: Νέο σοκαριστικό βίντεο από την επίθεση- Σκληρές εικόνες


ΗΠΑ: Το βίντεο, από κάμερα σώματος αστυνομικού, δόθηκε στη δημοσιότητα από τον γερουσιαστή της Αϊόβα, Τσακ Γκράσλεϊ και δείχνει το άψυχο σώμα του Κρουκς σε μια λίμνη από ίχνη αίματος κατά μήκος της οροφής από την οποία τραυμάτισε τον Τραμπ και σκότωσε έναν ήρωα πυροσβέστη κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στην Πενσυλβάνια

Το βίντεο, το οποίο ο Grassley είπε σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ελήφθη μέσω αιτήματος του Κογκρέσου, καταγράφηκε από την κάμερα σώματος ενός αξιωματικού της μονάδας υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης της κομητείας Beaver.

Δείχνει πολλούς αξιωματούχους επιβολής του νόμου και ένα πράκτορα της Μυστικής Υπηρεσίας να στέκεται στην ταράτσα από όπου έπεσαν οι πυροβολισμοί στον Τραμπ από πάνω από 400 πόδια μακριά. Το σώμα του ενόπλου, του 20χρονου Τόμας Μάθιου Κρουκς, φαίνεται να βρίσκεται στην οροφή δίπλα τους με ένα ίχνος αίματος.

Ένας άνδρας, ο οποίος φαίνεται να είναι πράκτορας της Μυστικής Υπηρεσίας, λέει σε έναν αξιωματικό της Μονάδας Έκτακτης Ανάγκης της κομητείας Μπίβερ ότι το πτώμα του Κρουκς φαίνεται να είναι το ύποπτο άτομο για το οποίο είχαν λάβει αναφορά λίγο πιο πριν. «Αυτός είναι λοιπόν ο τύπος» λέει ο πράκτορας. «Αυτός είναι» απαντά ο αξιωματικός της μονάδας έκτακτης ανάγκης της κομητείας

Ο αξιωματικός λέει επίσης ότι ένας ελεύθερος σκοπευτής της αστυνομίας είχε τραβήξει φωτογραφίες του Κρουκς, μεταξύ άλλων και με ποδήλατο, σύμφωνα με το υλικό.

«Αυτός είναι ο σκοπευτής που έστειλε την αρχική φωτογραφία και τον είδε να κατεβαίνει από το ποδήλατο και να αφήνει κάτω την τσάντα με τα βιβλία και στη συνέχεια τον έχασε από τα μάτια του» λέει ο αξιωματικός στον πράκτορα της Μυστικής Υπηρεσίας.

Την περασμένη εβδομάδα, ένας αξιωματικός επιβολής του νόμου με άμεση γνώση των γεγονότων είπε στο CBS News ότι ένας ελεύθερος σκοπευτής από μια τοπική τακτική ομάδα που αναπτύχθηκε για να βοηθήσει τη Μυστική Υπηρεσία στη συγκέντρωση, είχε τραβήξει μια φωτογραφία του ένοπλου και τον είδε να κοιτάζει μέσα από ένα αποστασιόμετρο πριν επιχειρήσει να δολοφονήσει τον Τραμπ.

Στο βίντεο της κάμερας, ένας ανώνυμος πράκτορας της Μυστικής Υπηρεσίας φαίνεται να το επιβεβαιώνει, λέγοντας ότι ο νεκρός ένοπλος ταιριάζει με την περιγραφή του ύποπτου ατόμου στις φωτογραφίες που είχαν διαδοθεί πριν από τον πυροβολισμό.

«Ένας ελεύθερος σκοπευτής της κομητείας Beaver είδε και έστειλε τις φωτογραφίες, αυτός είναι», λέει ο πράκτορας στο βίντεο, αναφερόμενος στο σώμα του δράστη.

«Δεν ξέρω αν έχεις τα ίδια κι εγώ;» ένας αξιωματικός ρωτά τον πράκτορα των φωτογραφιών.

“Νομίζω ότι το έκανα, ναι, αυτός (ο σκοπευτής) έβαλε τα γυαλιά του”, απαντά ο πράκτορας.

Ο αξιωματικός προσθέτει ότι ο ελεύθερος σκοπευτής «έστειλε τις πρωτότυπες φωτογραφίες και τον είδε (τον πυροβολητή) να έρχεται από το ποδήλατο, να βάλει κάτω την τσάντα του βιβλίου και μετά τον έχασε από τα μάτια του».

Ο πράκτορας ρωτά επίσης αν ένα εγκαταλελειμμένο ποδήλατο που βρέθηκε στην περιοχή ανήκε στον πυροβολητή.

«Δεν ξέρουμε», απαντά ένας αξιωματικός.

Στο βίντεο, ο πράκτορας αποκαλύπτει ότι άτομα που πιστεύεται ότι κινηματογράφησαν τον ένοπλο με τα τηλέφωνά τους είχαν τεθεί υπό κράτηση για ανάκριση.

Οι αρχές επιβεβαίωσαν έκτοτε ότι ο ένοπλος έδρασε μόνος του και το βίντεο από το κινητό αποκάλυψε ότι οι παρευρισκόμενοι προσπάθησαν να ειδοποιήσουν τους αστυνομικούς για τον δράστη δύο ολόκληρα λεπτά πριν ανοίξει πυρ εναντίον του Τραμπ.


ΠΗΓΗ https://eleftherostypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου