Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

"ΑΝ ΔΕΝ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ,ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΟΥΜΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ":ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ!

"Η υπομονή ολόκληρης της πόλης, εξαντλήθηκε!"

Για το μεταναστευτικό πρόβλημα της Πάτρας κάνει λόγο στο Δελτίο Τύπου του ο Εμπορικός Σύλλογος της Πάτρας και προτείνει λύση.

"Η Πάτρα καθημερινά υποβαθμίζεται, το εμπορικό κέντρο και ολόκληρη η πόλη, μεταμορφώνεται σε πόλη άστεγων μεταναστών, που είναι και η πρώτη εικόνα που αντικρίζουν οι επισκέπτες, και στις δύο εισόδους της πόλης. Διότι μπορεί ο καταυλισμός της Τερψιθέας να κατεδαφίστηκε, όμως άνοιξαν νέα «μέτωπα» και μάλιστα με μετανάστες όχι πλέον Αφγανούς, αλλά και Σομαλούς (κατά κύριο λόγο), στην άλλη πλευρά της λιμενικής ζώνης. Τα επεισόδια καθημερινά, εντός και εκτός λιμανιού…".


Αυτή ήταν μια φράση, από την επιστολή, που είχε στείλει (σε ανύποπτο χρόνο και συγκεκριμένα στις 30 Αυγούστου), ο Ε.&Ε.Σ.Π. στον Πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, με την οποία του ζητούσε να πάρει άμεσα μέτρα για τους μετανάστες.
Σήμερα τέσσερις περίπου μήνες μετά, δεν έγινε τίποτα απολύτως, πλήρης η κυβερνητική αδιαφορία, η κατάσταση επιδεινώθηκε με αποκορύφωμα τα όσα συνέβησαν την περασμένη Πέμπτη και συνεχίστηκαν τις επόμενες μέρες.


Οι κάτοικοι της περιοχής του Αγίου Διονυσίου και γενικά όλης της παραλιακής ζώνης, βιώνουν σε καθημερινό επίπεδο, πολεμικές καταστάσεις…
Η αστυνομία από την άλλη, δεν έχει το επαρκές ανθρώπινο δυναμικό να αντιμετωπίσει την κατάσταση, ενώ οι Αφγανοί αντέδρασαν καθώς θεώρησαν πως η άλλη ομάδα προσπάθησε να καταλάβει τις… «προνομιούχες θέσεις» για την είσοδο στο λιμάνι και έτσι άρχισε πετροπόλεμος που επεκτάθηκε από τις γραμμές του τρένου και την Όθωνος Αμαλίας, από το ύψος της Κολοκοτρώνη, μέχρι την πλατεία Τριών Συμμάχων.


Η ανησυχία μας είναι μεγάλη για το πώς θα εξελιχθεί η όλη αυτή κατάσταση, σε πολλαπλό επίπεδο. Πέραν της καθημερινότητας των πολιτών, που ζουν στην περιοχή, υπάρχουν και οι επιπτώσεις στους καταστηματάρχες που είδαν τα καταστήματά τους να σπάνε, αλλά και τους πελάτες να μην πατάνε το πόδι τους στην περιοχή, από φόβο, σε μια περιοχή, που πριν από χρόνια, θεωρείτο προνομιούχα.

 
Υπάρχει και η συνολική επίπτωση στην πόλη, της οποίας το όνομα πλέον , είναι συνώνυμο των μεταναστών και των επεισοδίων. Δεν θα φτάσουμε στο άλλο άκρο και δεν θα πούμε «όλοι οι μετανάστες σε ένα πλοίο και έξω από ‘δω», θα πούμε όμως, ότι πρέπει επιτέλους να δοθεί λύση από την κυβέρνηση τώρα!


Η υπομονή ολόκληρης της πόλης, εξαντλήθηκε! Δεν έχουμε ανάγκη από άλλες ατέρμονες συζητήσεις και αναλύσεις του φαινομένου σε θεωρητικό επίπεδο. Εντός των ημερών πρέπει να δοθεί λύση από κεντρικό επίπεδο.
Προτείνουμε:


Να έρθει ο αρμόδιος υπουργός, Χρ. Παπουτσής στην Πάτρα πριν την Πρωτοχρονιά και γατί όχι και πριν τα Χριστούγεννα, για να δει το πρόβλημα (και φυσικά να μην σπεύσουν να «μαζέψουν» από τους δρόμους τους μετανάστες για να μην τους δει…), ν’ ακούσει όλους τους φορείς και να πάρει απόφαση. Φτάνουν τα λόγια και οι ανέξοδες υποσχέσεις.


Αν δεν δεχθεί να έρθει και θελήσει η σύσκεψη με την οποία… συμφώνησε, να γίνει στην Αθήνα, πρέπει όλοι μαζί οι φορείς, το πολιτικό δυναμικό Βουλευτές, Δήμαρχος και Περιφερειάρχης να πάμε στην Αθήνα και να «κατασκηνώσουμε» έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, μέχρι να δοθεί λύση".


ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ,Ν'ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΤΟ ΚΟΙΜΩΜΕΝΟ "ΕΛΛΗΝΙΚΟ" ΚΡΑΤΟΣ!

 ΠΗΓΗ Hellas Orthodoxy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου