Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Η ανωτερότητα του Οικουμενικού Πατριάρχη στον εορτασμό των Θεοφανείων

Με λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σήμερα στο προπύργιο της Ορθοδοξίας, η εορτή των Θεοφανείων και ο Αγιασμός των Υδάτων.
Το πρωί στον Πατριαρχικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι μόλις ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος ανέβηκε στην εξέδρα για την ρήψη του Σταυρού στα νερά του Κεράτιου, ταυτόχρονα άρχιζε να ψέλνει ο Ιμάμης.
Ο Προκαθήμενος Ορθοδοξίας συγκίνησε τους πάντες, όταν ζήτησε με υπομονή από τους Αρχιερείς και του Κληρικούς  του Πατριαρχείου να αναμένουν μέχρι να τελειώσει ο Ιμάμης.
Με την στάση του αυτή ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, απέδειξε ταυτόχρονα και τον σεβασμό προς τον Μουσουλμανικό κόσμο.
Τέλος, να αναφερθεί, ότι φέτος είναι η ένατη χρονιά από τότε που άρχισε ο αγιασμός των υδάτων στον Κεράτιο Κόλπο από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, αφού για πολλά χρόνια ο αγιασμός των υδάτων στο Κεράτιο Κόλπο για ιστορικούς λόγους είχε διακοπεί.

ΠΗΓΗ ΡΟΜΦΑΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου