Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Δήλωση του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ ΑΧΑΪΑΣ Γιώργου Δρακούλη για την διακοπή των σχολικών πρωταθλημάτων


Με αφορμή την διακοπή των σχολικών πρωταθλημάτων ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ ΑΧΑΪΑΣ Γιώργος Δρακούλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Μετά την κατάργηση των αθλητικών σχολείων, την κατάργηση των σχολικών πρωταθλημάτων στα Γυμνάσια, το υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων, έβαλε τέλος και στα σχολικά πρωταθλήματα των Λυκείων.
Σύμφωνα με την απόφαση 6251/ΙΒ/19-01-2011, του υπουργείου Παιδείας κατ’ εντολή του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, αναστέλλονται τα σχολικά πρωταθλήματα των Λυκείων, σε όλα τα αθλήματα για οικονομικούς λόγους.

Η κόκκινη κάρτα που έδειξε το υπουργείο στα σχολικά πρωταθλήματα, αποτελεί πλήγμα για τον σχολικό αθλητισμό, ελληνικό σχολικό αθλητισμό με πολλές διακρίσεις μέχρι σήμερα και ένα από τα παλαιότερα μέλη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σχολικού Αθλητισμού (ΙSF).
Η απόφασή αυτή έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση μαθητών και  γονέων, καθώς πλέον εκατοντάδες αθλητές της Γ’ Λυκείου χάνουν το προνόμιο της πριμοδότησης που προβλέπει η νομοθεσία για την εισαγωγή τους στην Ανώτατη Εκπαίδευση.
Θέλω να πιστεύω πως η υπουργός Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου θα επανεξετάσει άμεσα το θέμα και θα προχωρήσει στη ανάκληση αυτής της απαράδεκτης απόφασης και θα συνεχιστούν τα σχολικά πρωταθλήματα.
Στη χώρα που ο αθλητισμός έχει βαθιές ρίζες, στη χώρα που ο σημερινός πρωθυπουργός αθλείται, γυμνάζεται, κάνει υγιεινή διατροφή, είναι απαράδεκτο να εκθεμελιώνεται ο σχολικός αθλητισμός.
        
        ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΥΛΗΣ
                                                                                                                ΠΡΟΕΔΡΟΣ N.E. ΟΝΝΕΔ ΑΧΑΪΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου