Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών από Γ. Δημαρά - Β. Οικονόμου

Την ίδρυση κινήματος με την επωνυμία «Κίνημα ανεξάρτητων πολιτών» ανακοίνωσαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές (πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Δημαράς και Βασίλης Οικονόμου.
Όπως επισημανθηκε -μεταξύ άλλων- κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, το Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών δεν είναι κόμμα, αλλά κίνημα, που έχει αντιμνημονιακό χαρακτήρα.
O κ. Δημαράς εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η προσπάθεια τους θα είναι επιτυχής, σύμφωνα με τα μηνύματα που λαμβάνει από τους πολίτες και εξήγησε ότι δεν ιδρύεται πολιτικό κόμμα γιατί «το πρόβλημα του τόπου δεν είναι η ίδρυση ενός ακόμη κόμματος, αλλά να βγει το συντομότερο από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει με την πολιτική του Μνημονίου».

Ξεκαθάρισε ακόμη ότι δεν θα παραιτηθεί από τη Βουλή, ούτε θα αποχωρήσει από το Περιφερικό Συμβούλιο, στο οποίο εξελέγη, και πρόσθεσε ότι «σήμερα η χώρα αναζητά πολιτικούς έντιμους, ειλικρινείς που θα λένε την αλήθεια στον ελληνικό λαό».
Αφού σημείωσε πως η κίνηση αυτή «δεν θα είναι χαλαρή», άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μετεξελιχθεί σε κόμμα, αν το επιβάλλουν οι πολιτικές εξελίξεις και το ζητήσουν όσοι την ακολουθήσουν σ΄ όλη την Ελλάδα, τους οποίους κάλεσε σε αυτοργάνωση. Ανακοίνωσε μάλιστα ότι θα πραγματοποιήσει συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις σε όλη την χώρα.
Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, άσκησε ακόμη έντονη κριτική στην ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «τις αποφάσεις που αφορούν την χώρα τις παίρνει μια παρέα μαζί με τον πρωθυπουργό κι όχι η πλειοψηφία των εκλεγμένων βουλευτών».
Στην ανακοίνωση της ίδρυσης του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών, παραβρέθηκαν φίλοι και ψηφοφόροι που στήριξαν τον κ. Δημαρά και τον κ. Οικονόμου, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευτύχης Κοντομάρης, ενώ ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση των δυο βουλευτών και αντιπροσωπεία στελεχών της Δημοκρατικής Αριστεράς.

ΠΗΓΗ naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου