Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΕΚΙΡΗΣ:ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΤΡΟ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΤΩΝ ΙΕΡΕΩΝ


Το σοβαρότατο  ζήτημα που απασχολεί  την Εκκλησία μας και έχει να κάνει με την υπαγωγή των ιερέων  στην εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών για τον περιορισμό των προσλήψεων στον δημόσιο έθεσε  ο Βουλευτής Αχαΐας και πρώην Υφυπουργός  Μιχάλης Μπεκίρης προς  το Υπουργείο Εσωτερικών  και ανέμενε με ιδιαίτερη προσοχή την σχετική  απάντηση  .

Η απάντηση που δόθηκε αφού διευκρινίζει πως και οι ιερείς εντάσσονται στην εν λόγω εγκύκλιο, προσδιορίζει πως θα γίνει περαιτέρω εξειδίκευση της περίπτωσης των κληρικών με την έκδοση  Κοινής Απόφασης των Υπουργών Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Οικονομικών για τον καθορισμό των κριτηρίων και προτεραιοτήτων για τις προσλήψεις του έτους 2011.
Προς απόδειξη των ανωτέρω παραθέτουμε την απάντηση του Αρμοδίου Υπουργού Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης  η οποία έχει ως εξής :
«Σε απάντηση της Ερώτησης. με αριθμό πρωτ. 11107/14.2.11, που κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής κ. Μιχάλης Μπεκίρης. με θέμα «Χωρίς ιερείς οι εκκλησίες λόγω μνημονίου», σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:
Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.1 του άρθρου 11 του Ν. 3833/2010 σε συνδυασμό με τις διατάξεις της παρ.4 του άρθρου 3 του Ν.3899/2010 «Από την 11 Ιανουαρίου 2011 και μέχρι την 31Ί Δεκεμβρίου 2013, ο αριθμός των ετησίων προσλήψεων και διορισμών του μονίμου προσωπικού και του προσωπικού με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου στους φορείς της παρ. 1 του άρθρου 1 του ν.3812/2009, δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος συνολικά από το λόγο ένα προς πέντε (μία πρόσληψη ανά πέντε αποχωρήσεις), στο σύνολο των φορέων».
Οι θρησκευτικοί λειτουργοί εντάσσονται στον ανωτέρω περιορισμό καθώς τα νομικά πρόσωπα της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας του Χριστού υπάγονται ως προς το προσωπικό που επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό στους φορείς της παρ.1 του άρθρου 1 του Ν.3812/2009 (περ. ι της παρ.1 του άρθρου 1 του Ν.3812/2009). Όλα τα αιτήματα για το διορισμό και ειδικότερα τα αιτήματα για το διορισμό των θρησκευτικών λειτουργών θα εξετασθούν με γνώμονα την αποστολή της Εκκλησίας και στον πλαίσιο έκδοσης της Κοινής Απόφασης των Υπουργών Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Οικονομικών για τον καθορισμό των κριτηρίων και προτεραιοτήτων για τις προσλήψεις του έτους 2011 καθώς και της σχετικής απόφασης του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με την οποία θα κατανέμονται οι εγκριθείσες θέσεις ανά υπηρεσία και φορέα.
Ειδικότερα τα αιτήματα για το διορισμό των θρησκευτικών λειτουργών θα εξετασθούν με γνώμονα την αποστολή της Εκκλησίας λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες ανάγκες της.
Κατά τα λοιπά αρμόδιο να σας απαντήσει είναι το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου
Μάθησης και Θρησκευμάτων, στο οποίο και διαβιβάζουμε φωτοαντίγραφο της εν
λόγω Ερώτησης..»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου