Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Η ρημαγμένη κρατική περιουσία...

Του Δημήτρη Ρίζου
Από τον Αδέσμευτο Τύπο


 ΘΥΜΑΣΤΕ το τεράστιο κτίριο –ίσως το μεγαλύτερο της Αθήνας– του Μετοχικού Ταμείου Στρατού; (Μεταξύ Πανεπιστημίου, Σταδίου, Αμερικής και Βουκουρεστίου).
Πριν από μερικά χρόνια το κτίριο αυτό θύμιζε ερείπιο!
Ολοι οι όροφοί του ήταν άδειοι (μόνο ποντίκια κυκλοφορούσαν!) και τα μισά καταστήματά του, στις πιο κεντρικές και ακριβές οδούς της Αθήνας, ήταν ξενοίκιαστα!..
Δυο – τρία απ’ αυτά τα εκμεταλλευόταν, από τζάμπα ώς με γελοία ενοίκια, γνωστός αεριτζής – απατεώνας της νύχτας!

***
Ε, λοιπόν, αυτή την τεράστια περιουσία του Μετοχικού Ταμείου Στρατού την έβλεπαν να σβήνει παραγωγικοί επιχειρηματίες και δεν πίστευαν στα μάτια τους!..
Ωσπου ο δραστήριος επικεφαλής της Τράπεζας Πειραιώς κ. Σάλλας πήρε την απόφαση: Σε συμφωνία με το ΜΤΣ μετέτρεψε το ερείπιο σε απέραντο και ζωντανό Εμπορικό Κέντρο, που δίνει ζωή στην πρωτεύουσα!..

***
ΚΑΙ μια ακόμη σημαντική πληροφορία: Βρήκαν δουλειά στο Εμπορικό Κέντρο 1.500 – 2.000 άνεργοι συμπολίτες μας!..
Επισημαίνω το γεγονός σε απάντηση των ανεύθυνων εκείνων αρνητών αξιοποίησης («εκποίηση» και «ξεπούλημα» την αποκαλούν...) της «κοιμισμένης» κρατικής περιουσίας!..

***
ΥΠΑΡΧΟΥΝ όμως και άλλες πολλές περιπτώσεις που επιβεβαιώνουν την αναγκαιότητα αξιοποίησης ή αποκρατικοποίησης της ερειπωμένης κρατικής περιουσίας.
Σας θυμίζω την ΕΘΕΛ. Τα λεωφορεία της Αστικής Συγκοινωνίας ανήκαν σε ιδιώτες. Και η ιδιωτική ΕΘΕΛ όχι μόνο λειτουργούσε εύρυθμα και με κερδοφορία, αλλά πολλά από τα χρήματα τα έπαιρνε το κράτος!..
...Ωσπου το λαϊκίστικο και ανεύθυνο ΠΑΣΟΚ (κυβέρνηση τότε) έβαλε τους διαβόητους Κολλάδες να... ξεβρακώσουν τους άτυχους ιδιοκτήτες και να τους πάρει το κράτος τα λεωφορεία! (Οι οποίοι ζήτημα είναι αν έχουν αποζημιωθεί μέχρι σήμερα!).
Τα αποτελέσματα όμως τα βλέπουμε τώρα...
...Οι εργατοπατέρες της ΕΘΕΛ κάνουν ό,τι τους καπνίσει και το Δημόσιο –δηλαδή οι φορολογούμενοι– πληρώνει εκατομμύρια ευρώ!..

***
ΝΑ σας αναφέρω ακόμα τον διαλυμένο ΟΣΕ, που μας στοιχίζει περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ την ημέρα;
Ή να σας θυμίσω τον ΟΤΕ, όπου, πριν μπουν ιδιώτες, για να βάλετε τηλέφωνο στο σπίτι σας ή στο κατάστημά σας χρειάζονταν... δύο και τρία χρόνια;
Ενώ σήμερα το τηλέφωνο μπαίνει σε δυο μέρες;

***
ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ όλα τα παραπάνω...
...Αλλά οι διάφοροι αεριτζήδες εργατοπατέρες και ... «προοδευτικοί» κάνουν ό,τι μπορούν κατά της αξιοποίησης της ρημαγμένης κρατικής περιουσίας...
...Για να μη χάσουν τις αργομισθίες και το βόλεμά τους!..

ΠΗΓΗ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου