Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Ομιλία της Ν. Ράγιου για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην ΟΝΝΕΔ Αιτωλοακαρνανίας


   Με μεγάλη επιτυχία και αξιοσημείωτη προσέλευση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη ,στο δημαρχείο Κατούνας  του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας, η ημερίδα   με θέμα «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας» που διοργάνωσε η ΟΝΝΕΔ Αιτωλοακαρνανίας , με κεντρική ομιλήτρια την αν. Γραμματέα Γυναικείων θεμάτων ΝΔ και πρώην βουλευτή Αχαΐας Νατάσα Ράγιου.
Η κυρία Ράγιου  έκανε εκτενή και αναλυτική παρουσίαση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας , χαρακτηρίζοντας τες «αφετηρία για την επίλυση των οικολογικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Γη».

Η ανάπτυξη που θα στηρίζεται στην αξιοποίηση των φυσικών πόρων και θα συμβιώνει αρμονικά με το φυσικό περιβάλλον αποτελεί μονόδρομο τις επόμενες δεκαετίες, είπε  χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας , τονίζοντας ιδιαίτερα  τη δυναμική τους, ως προς τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας  κυρίως σε αγροτικές, αδύναμες από πλευράς υποδομών, περιοχές.
«Η Ενεργειακή πολιτική των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας έχει καταγραφεί θετικά στη συνείδηση των Ελλήνων πολιτών. Ειδικά στην Ελλάδα, που έχει μορφολογία και κλίμα κατάλληλο για νέες ενεργειακές εφαρμογές, η εκμετάλλευση αυτού του ενεργειακού δυναμικού θα βοηθούσε σημαντικά στην ενεργειακή αυτονομία της χώρας αλλά και τη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας αλλά και απασχόλησης των πολιτών επενδυτικά σε φωτοβολταικές επενδύσεις που θα  έδιναν ζωή στην περιφέρεια αφού θα μπορούσε να μοιραστεί η πίττα των έργων σε πολλά και μικρά έργα σε αγρότες αλλά και ιδιώτες που θα κάνουν ένα φωτοβολταικό πάρκο ισχύος 100 kwp στο τόπο τους και στα χωράφια τους, δίνοντας δουλειά τοπικά και σε άλλα συνεργεία . Μόνον έτσι  θα ξαναζωντανέψουμε την ύπαιθρο και τα χωριά μας αντί των συσωρευτικά μεγάλων έργων από οικονομικά συμφέροντα ξένων επενδυτών, με αποτέλεσμα το όφελος λίγων εκτός Ελλάδος. Πρέπει όμως να απλοποιηθούν  ακόμα περισσότερο τις αδειοδοτικές διαδικασίες και να υιοθετηθούν κατάλληλα κίνητρα για την απρόσκοπτη ανάπτυξη επενδύσεων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας», ανέφερε   στην ομιλία της η κυρία Ράγιου.
Τέλος, εξήρε την πρωτοβουλία της ΟΝΝΕΔ να γίνει μια τέτοια εκδήλωση στην περιφέρεια που  «διψάει» για ενημέρωση και τόνισε ότι , εν μέσω τέτοιας κρίσης και έντονης εκλογολογίας η Νέα Δημοκρατία  επιδεικνύει, ως οφείλει, σοβαρότητα και σταθερότητα στις θέσεις της.
  Στην εκδήλωση μίλησαν επίσης ,εκ μέρους της ΟΝΝΕΔ, ο πολιτικός μηχανικός Δημήτρης Σκορδόπουλος και ο οικονομολόγος Θανάσης Νίκου ενώ παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας Γιώργος Παπαναστασίου,  ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αιτωλοακαρνανίας Κώστας Σύρος,  πρόεδροι και μελή τοπικών οργανώσεων  καθώς και δήμαρχοι και δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι ΜΜΕ  της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου