Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Μια του κλέφτη.. Δυο του κλέφτη.. τρείς και Lewis Hamilton

Μια του κλέφτη.. Δυο του κλέφτη..
τρείς και Lewis Hamilton (pics+vid)
Σε έναν αγώνα που είχε θέαμα, διαφορετικές στρατηγικές αλλά και πολλές προσπεράσεις, ο Lewis Hamilton και η Mclaren κατάφεραν να σπάσουν το σερί της Red Bull και του Sebastian Vettel παίρνοντας μια πανάξια νίκη. Εκπληκτικός και ο Webber που τερμάτισε στην τρίτη θέση του βάθρου, περνώντας τον Button στον τελευταίο γύρο.


Ο Αγώνας
Τα δράματα ξεκινήσανε από νωρίς, και συγκεκριμένα πριν ξεκινήσει καν ο γύρος σχηματισμού. Ο Lewis Hamilton αντιμετώπισε πρόβλημα με την Mp4-26, καθώς διαπιστώθηκε διαρροή καυσίμου. Οι μηχανικοί της Mclaren προλάβανε εγκαίρως να επισκευάσουν το μονοθέσιο και έτσι ο Βρετανός πείρε κανονικά την θέση του στην δεύτερη σειρά της εκκίνησης.

Με το που σβήσανε τα κόκκινα φώτα οι δύο Mclaren πετάχτηκαν μπροστά από τον Vettel ο οποίος δεν έκανε και την καλύτερη δυνατή εκκίνηση. Μάλιστα για αρκετές στροφές Vettel και Rosberg παγαίνανε πλάι-πλάι, χωρίς τελικά όμως ο οδηγός της Mercedes να καταφέρει να περάσει.

Μέχρι να αρχίσουν να ξεχωρίζουν οι στρατηγικές περάσανε κάποιοι γύροι, με τις Mclaren τελικά να πηγαίνουν για τρία pitstops, όπως και οι Mercedes αλλά και ο Mark Webber που ξεκινούσε από την 18η θέση. Για δύο ανεφοδιασμούς πήγανε οι Ferrari αλλά και ο Sebastian Vettel.

Για κάποιους γύρους Button, Hamilton και Vettel απάρτιζαν το πρώτο “τρενάκι”, με τον Rosberg λίγο πιο πίσω να οδηγεί το δεύτερο, που αποτελούταν από τον Rosberg και τις δύο Ferrari.

Ο Rosberg μπήκε στα pit, ενώ ο Vettel κατάφερε να περάσει τον Hamilton στον ίδιο γύρο που επέλεξε να μπει στα pit μαζί με τον Jenson Button. Εκεί ο Button μπερδεύτηκε και μας χάρισε ένα απίστευτο highlight πηγαίνοντας στους μηχανικούς της Red Bull που περιμένανε τον Vettel. «Κοιτούσα στο τιμόνι μου και γυρνούσα κάποιο διακόπτη. Όταν κοίταξα ξανά επάνω νόμιζα ότι βρισκόμουν στο box μου αλλά είδα τους μηχανικούς της Red Bull μπροστά μου», είπε ο Βρετανός για το περιστατικό. Έτσι ο Vettel μετά το pitstop κατάφερε να περάσει μπροστά και από τον Button.

Η κατάταξη πλέων ήτανε Rosberg, Vettel (στα 5 δευτ.), Button,  Massa και Hamilton. Ο Hamilton πέρασε τον Button αποφασιστικά, ενώ οButton λίγο αργότερα, αλλά και ο Webber ολοκλήρωσαν τις στάσεις για τους οδηγούς που πηγαίνανε για 3 pitstops.


Η κατάταξη πλέων ήτανε Vettel, Massa, Rosberg, Hamilton, Button, Alonso. Σε εκείνο το σημείο είδαμε την μάχη του Hamilton με τον Rosberg, με τον Hamilton να καταφέρνει να ξεπεράσει το εμπόδιο του Γερμανού, έστω και με κάποια δυσκολία.

Παράλληλα πιο πίσω ο Mark Webber είχε καταφέρει να φθάσει στην 7η θέση, ενώ λίγο αργότερα πέρασε και τον Alonso ανεβαίνοντας στην 6η. Ο Hamilton πέρασε και τον Massa και άρχισε να κυνηγάει τον Vettel ο οποίος είχαι σαφώς περισσότερο καταπονημένα ελαστικά. Ο Button προσπέρασε τόσο τον Rosberg αλλά και τον Massa και έτσι είχε ανέβει στην τρίτη θέση.

Ο Hamilton τελικά όχι μόνο έφτασε τον Vettel, αλλά με μια αποφασιστική κίνηση ο Βρετανός πείρε την πρωτοπορία του αγώνα, την ίδια ώρα που ο Webber είχε περάσει και αυτός τους Rosberg και Massa και πια διεκδικούσε την Τρίτη θέση από τον Button, την οποία και πείρε στον τελευταίο γύρο, περνώντας τον Βρετανό.
Έτσι ο Hamilton έφτασε σε μια σπουδαία νίκη σπάζοντας το σερί του Vettel, ενώ ο Vettel αρκέστηκε στην καθόλου άσχημη δεύτερη. Το τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Mark Webber ύστερα από εκπληκτική οδήγηση, ενώ τέταρτος έμεινε ο Jenson Button, μπροστά από τις Ferrari των Massa και Alonso. Όγδοος τερμάτισε ο M.Schumacher δίνοντας και αυτός βαθμούς στην Mercedes, μπροστά από τον V.Petrov ποτ κατάφερε να βαθμολογηθεί, αλλά και τον K.Kobayashi που αν δεν είχε ακυρωθεί στην Αυστραλία θα είχε βαθμολογηθεί και στα τρία gp ου έχουν διεξαχθεί μέχρι τώρα.


Τα αποτελέσματα του Κινεζικού GP
Βαθμολογίες:
 


ΠΗΓΗ balla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου