Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Παραμένει υπό κράτηση ο Στρος Καν - Προφυλακισμένος έως τις 20 Μαϊου

Σιδηροδέσμιος μπροστά στις κάμερες


Aπορρίφθηκε πριν από μερικά λεπτά το αίτημα της υπεράσπισης του Ντομινίκ Στρος-Καν για εγγύηση ενός εκατ. δολαρίου, καθώς η δικαστής της έδρας δέχτηκε τελικά το αίτημα του εισαγγελέα και όχι της υπεράσπισης του επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Από την πλευρά της, η εισαγγελία της Νέας Υόρκης ζήτησε την κράτησή του με την αιτιολογία ότι σε περίπτωση που ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου διαφύγει στη Γαλλία, τότε οι αμερικανικές αρχές δε θα έχουν καμία δικαιοδοσία να του ζητήσουν να επιστρέψει.

Παράλληλα, υποστήριξαν ότι ερευνούν και άλλη παρόμοια υπόθεση σεξουαλικής επίθεσης, με πρωταγωνιστή τον επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ενώ υποστήριξαν ότι τα πρώτα στοιχεία επαληθεύουν τους ισχυρισμούς της 32χρονης καμαριέρας.

Για τουλάχιστον μια ώρα, ο Ντομινίκ Στρος Καν περίμενε έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου της Νέας Υόρκης,  προκειμένου να του απαγγελθούν ι κατηγορίες για την απόπειρα βιασμού καμαριέρας στο ξενοδοχείο Sofitel.

Νωρίτερα, για περισσότερες από 30 ώρες ο άνθρωπος που θα γινόταν Προεδρος της Γαλλίας, βρισκόταν σε ένα αστυνομικό τμήμα στο Χάρλεμ της Ν.Υόρκης.

Στις 17.30 ώρα Ελλάδος ήταν να εμφανισθεί ενώπιον δικαστηρίου των ΗΠΑ και όπως δήλωσαν οι δικηγόροι του θα αρνηθεί όλες τις κατηγορίες (απόπειρα βιασμού, σεξουαλική επίθεση και κράτηση ανθρώπου δια της βίας).

Σύμφωνα με γαλλόφωνο site, η έκθεση των ιατροδικαστών, η οποία βρίσκεται ήδη στα χέρια των γαλλικών προξενικών αρχών, αναφέρει οτι στον κορμό του γαλλου πολιτικού βρέθηκαν γρατζουνιές.
Μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου, ο ίδιος ο Στρος Καν μελετούσε συνεχώς τα χαρτιά που του έδωσαν οι δικηγόροι του.


ΠΗΓΗ thebest

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου