Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Επεισόδια στην πορεία - Ενας σοβαρά τραυματίας

Eπεισόδια  σημειώθηκαν μετά την πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι ένας νεαρός ο οποίος μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Στη συνέχεια εισήχθη κατεπειγόντως στο χειρουργείο στο οποίο παρέμεινε τουλάχιστον επί δύο ώρες και στη συνέχεια εισήχθη στην εντατική μονάδα του Νοσοκομείου. Για την κατάσταση της υγείας του αναμένεται να εκδοθεί ιατρικό ανακοινωθέν από το Κρατικό Νίκαιας.


Τα πρώτα επεισόδια σημειώθηκαν στην αρχή της οδού Πανεπιστημίου, στο Σύνταγμα, μπροστά στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία. Διαδηλωτές που βρίσκονταςν στο σώμα της πορείας πέταξαν κροτίδες και βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν κάνοντας εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων. 

Στη συνέχεια οι συγκρούσεις εξελίχθηκαν σε πετροπόλεμο με κομμάτια μαρμάρου που έσπαγαν οι διαδηλωτές από καταστήματα επί της Πανεπιστημίου και μέχρι το ύψος της Εμμανουήλ Μπενάκη.

Οι συμπλοκές επεκτάθηκαν στα Εξάρχεια, όπου οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε κάδους και έγιναν συγκρούσεις με άνδρες των ΜΑΤ, που έκαναν χρήση χημικών. 

Στη συνέχεια οι συγκρούσεις επικεντρώθηκαν στην περιοχή γύρω από τις οδούς Τζωρτζ και Στουρνάρη, όπου ομάδα διαδηλωτών είχε οχυρωθεί νωρίτερα μέσα στο Πολυτεχνείο.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, δώδεκα τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας που εφημέρευε σήμερα .

Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε 24 προαγωγές.

ΠΗΓΗ tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου