Κυριακή 1 Μαΐου 2011

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΕΚΙΡΗΣ:ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ«ΟΞΥΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ,ΑΤΟΝΙΖΕΙ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ»


Η κυβέρνηση δείχνει εγκληματική αδιαφορία στο σοβαρό πρόβλημα της ανεξέλεγκτης παρουσίας και των άθλιων συνθηκών διαβίωσης των παράνομων μεταναστών που ζουν και συνεχώς καταφθάνουν στη Πάτρα. Χωρίς σχέδιο αντιμετώπισης και με αοριστολογίες αποσπασματικών λύσεων διαφορικών κάθε φορά, οι επικεφαλής των συναρμόδιων υπουργείων εγκατέλειψαν την Πάτρα στο έλεος των διεθνών κυκλωμάτων δουλεμπορίου. Οι ανθρωπιστική δράση τοπικών φορέων, πολιτών και της εκκλησίας, δεν μπορούν να επιλύσουν αυτό το διογκούμενο πρόβλημα το οποίο επηρεάζει φανερά πια την λειτουργία της πόλης και γίνεται εκτός άλλων και σημείο αναφοράς έκνομων δραστηριοτήτων.
Για την άμεση παρέμβαση στο πρόβλημα χρειάζονται τουλάχιστον οι εξής 5 ενέργειες:

1. Άμεση σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου Πατρέων, με σκοπό την ουσιαστική και λεπτομερή καταγραφή προτάσεων - λύσεων του προβλήματος, ώστε να ληφθεί ενιαία πολιτική απόφαση της πόλης.
2. Συνεργασία αρμοδίων φορέων, με σκοπό την επικοινωνία με τους μετανάστες για την καταγραφή τους και την άμεση χορήγηση πολιτικού ασύλου σε όσους το επιθυμούν.
3. Απομάκρυνση όλων των παράνομων μεταναστών από την Πάτρα, με ειρηνικά μέσα και μεταφορά τους στα κέντρα υποδοχής στις πύλες εισόδου της χώρας.
4. Οργανωμένοι και συστηματικοί έλεγχοι των οδών του δουλεμπορίου, ειδικότερα της εθνικής οδού Αθηνών - Πατρών, ώστε να ανακοπεί με κάθε τρόπο η ανεξέλεγκτη δράση των σχετικών κυκλωμάτων μέσα στο ελληνικό έδαφος.
5. Επιτάχυνση διαδικασιών λειτουργίας του νέου λιμανιού, με σχέδιο ασφαλείας των αντίστοιχων προτύπων της Ε.Ε. και ταυτόχρονη ενίσχυσης της τοπικής ΕΛ-ΑΣ και του Λιμενικού Σώματος με επαρκές προσωπικό για την ουσιαστική αποτροπή εισόδου των λαθρομεταναστών στο λιμάνι.
Αντί για ουσιαστικές προτάσεις και πρακτικές λύσεις ακούγονται μεγαλοστομίες και αοριστολογίες που δεν οδηγούν πουθενά. Τρανή απόδειξη η κοροϊδία από τον αρμόδιο υπουργό που προφανώς δεν καταλαβαίνει ή κάνει ότι δεν καταλαβαίνει το μέγεθος του προβλήματος και την άμεση απειλή που αντιμετωπίζει ο τόπος μας, λέγοντάς μας πως «αν πιστεύουμε ότι είναι επείγον να πάμε εμείς στην Αθήνα. Ούτως ή άλλως δεν είναι η πρώτη και προφανώς ούτε η τελευταία φορά που το ΠΑΣΟΚ αδιαφορεί για τους πολίτες την περιοχή που του δίνει απόλυτη πλειοψηφία. Δυστυχώς το πολιτικό δυναμικό της περιοχής που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ όπως οι περιφερειάρχες, οι βουλευτές, ο Δήμαρχος της Πάτρας, το τοπικό ΠΑΣΟΚ σφυρίζουν αδιάφορα ξεχνώντας πολύ εύκολα και γρήγορα τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου