Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Δουλέμποροι άνοιξαν πυρ.. εναντίον Ελλήνων αστυνομικών και μελών της δύναμης Frontex!!!

Τούρκοι δουλέμποροι άνοιξαν πυρ εναντίον Ελλήνων αστυνομικών και μελών της δύναμης Frontex στον Εβρο. Το περιστατικό σημειώθηκε χθες το πρωί στη νησίδα Αντάς, η οποία προσεγγίζεται από την τουρκική πλευρά με βάρκα, αλλά από την ελληνική, λόγω της υποχώρησης της στάθμης των νερών του ποταμού Εβρου, είναι εύκολα προσπελάσιμη με τα πόδια. Τις τελευταίες μέρες πλήθυναν τα περιστατικά απόβασης λαθρομεταναστών στο ελληνικό έδαφος, μέσω του Εβρου, με τελευταίο αυτό της περασμένης Τρίτης, όταν εντοπίστηκε μία πλαστική βάρκα με 8 άτομα, ασιατικής καταγωγής στην περιοχή του Σουφλίου. Οι λαθρομετανάστες συνελήφθησαν και είπαν στους αστυνομικούς πως πλήρωσαν από 1.000 ευρώ ο καθένας στα μέλη του τουρκικού δουλεμπορικού κυκλώματος, για να τους περάσουν απέναντι. Μετά τα απανωτά περιστατικά αποφασίστηκε να αυξηθούν οι περιπολίες στην ελληνική πλευρά και να τοποθετηθεί ομάδα αστυνομικών, συνοριοφυλάκων και κομάντο της Frontex στη νησίδα Αντάς.


Οι περιπολίες στη νησίδα είναι πλέον 24ωρες, γίνονται με θερμικές κάμερες και σύγχρονα τεχνικά μέσα, που ενημερώνουν για την παρουσία αστυνομικών, με στόχο να αποτρέπεται -όσο είναι δυνατόν- η απόβαση λαθρομεταναστών.
Τα κυκλώματα ωστόσο δεν φαίνεται να πτοούνται.
Το βράδυ της Πέμπτης έγιναν επανειλημμένες προσπάθειες προσέγγισης της Αντάς από τουλάχιστον δύο πλοιάρια που έρχονταν από την τουρκική πλευρά. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να τις απομακρύνουν, κάνοντας αισθητή την παρουσία τους. Στις 10 χθες το πρωί πλησίασε στη νησίδα μια μαύρη βάρκα, της οποίας τα μέλη του πληρώματος άνοιξαν πυρ με καραμπίνες εναντίον 4 Ελλήνων αστυνομικών και 2 Γερμανών της Frontex .
Αρχικά οι δουλέμποροι πυροβόλησαν στον αέρα για να δουν αν υπάρχει αστυνομική παρουσία στη νησίδα και όταν έκαναν την εμφάνισή τους οι αστυνομικοί, πυροβόλησαν κατά πάνω τους.
Από τους πυροβολισμούς δεν υπήρξαν τραυματισμοί και οι δουλέμποροι έσπευσαν να εξαφανιστούν παίρνοντας πίσω μαζί τους και τους λαθρομετανάστες που μετέφεραν. Για το θέμα ενημερώθηκε ο τουρκικός στρατός, άντρες του οποίου «σάρωσαν» την τουρκική όχθη στο σημείο απέναντι από την Αντάς και συνέλαβαν πάνω από 90 άτομα, ανάμεσά τους και αρκετούς δουλέμπορους.
ΜΑΡΙΑ ΡΙΤΖΑΛΕΟΥ

ΠΗΓΗ ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου