Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Psywar η Ψυχολογικός Πόλεμος 2ο Μέρος

2ο Μέρος : Γνωρίζοντας την προϊστορία....

Όπως πάρα πολλοί γνωρίζετε έστω και λίγο βλέποντας κάποια χολιγουντιανή υπερπαραγωγή , υπάρχουν κάποια πράγματα (μιας άλλης επιστήμης) που αν και δεν έχουν φτάσει ακόμα στα μέρη μας στο σύνολό τους , βέβαια κάποια από αυτά είναι σε εφαρμογή και λειτουργούν ακαταπαύστως τουλάχιστον μια δεκαετία στην χώρα μας , τα υπόλοιπα μας φαίνονται τουλάχιστον εξωτικά η επιστημονική φαντασία!!!

Δυστυχώς όμως είναι πέρα για πέρα αληθινά!!!

Οι περισσότεροι νομίζουν ότι όλη αυτή η εξωτική τεχνολογία /επιστήμη ήταν προϊόν της Ναζιστικής Γερμανίας και των μεγάλων επιστημόνων της .....χμμμ...δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα , γιατί απλά η ανταλλαγή πληροφοριών /τεχνολογικών γνώσεων προϋπήρχε του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου μεταξύ Αμερικής και Γερμανίας!!!

Βέβαια εδώ υπάρχει ολόκληρο παρασκήνιο για το ποιος /οι τελικά ευθύνονται για την έναρξη του 2ου ΠΠ αλλά δεν είναι του παρόντος άρθρου.....

Ανέκαθεν η κάθε εξουσία δίψαγε για περισσότερη δύναμη επιβολής και υποταγής των πολιτών της /κατακτημένων της αλλά η πρώτη επίσημη καταγραφή μεθόδων και έκτοτε και επί αιώνες αποτέλεσε σημείο αμφιλεγόμενο το οποίο πραγματικά παραμένει ακόμα και μέχρι σήμερα είναι το Ηγεμόνας του Νικολό Μακιαβέλι (γράφτηκε το 1513 και εκδόθηκε 1532)!!!!

Εδώ όμως πάλι κάποιοι ποιο ψαγμένοι σε αυτά τα θέματα ίσως και να θεωρήσουν ότι ξέχασα το πιο αμφιλεγόμενο από όλα που δεν είναι άλλο από την Βίβλο και σίγουρα δεν έχουν άδικο αφού και η απόδειξη την έχουμε μπροστά στα μάτια μας , όπως και είπε ένας από τους πολλούς διανοούμενους και πατέρες της Αμερικής ο Tom Paine «Οσάκις διαβάζουμε τις άσεμνες εικόνες, τις φιλήδονες ακολασίες, τις σκληρές και αισχρές εκτελέσεις, την αδιάλειπτη μνησικακία και εκδικητικότητα, με τις οποίες είναι γεμάτη η Βίβλος, θα ήταν πιο συνεπές να την ονομάσουμε βιβλίο ενός δαίμονα παρά ενός θεού. Είναι μια ιστορία της κακίας που έχει χρησιμοποιηθεί για τη διαφθορά και αποκτήνωση της ανθρωπότητας. Ειλικρινά αηδιάζω με αυτήν, όπως αηδιάζω με όλα τα σκληρά πράγματα».

Αλλά και πάλι κάποιοι θα αναρωτηθούν τι σχέση μπορεί να έχει ένα Ιερό Βιβλίο μιας Θρησκείας η ένα βιβλίο η καλύτερα να το πούμε μορφή επιστολής Ηγεμών/Ο πρίγκηπας.......αλλά υπάρχουν και άλλα που θα μπορούσαν να προστεθούν στον κατάλογο όπως τα διαβόητα Πρωτόκολλα της Σιών!!!

Μα ακριβώς εδώ είναι το ζητούμενο , να βρούμε την απαρχή όλων αυτών !!!!

Και θα ξεκινήσω την ανάλυση /μελέτη βάζοντας στο τραπέζι τον όρο μιμίδια ένας όρος ο οποίος εισήχθη από τον κοινωνιοβιολόγο-εξελικτικό Βιολόγο Ρίτσαρντ Ντόκινς (Richard Dawkins) το 1976, κατ' αναλογία προς το γονίδιο, τη βασική μονάδα γενετικής πληροφορίας. Ο πολιτισμός εξελίσσεται και μεταδίδεται από γενιά σε γενιά, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα γονίδια στο φυσικό κόσμο.
*Τα μιμίδια δεν κληρονομούνται μέσω του αίματος αλλά μέσω της επικοινωνίας, των εθίμων, της γλώσσας, της κουλτούρας γενικότερα, από τα γηραιότερα προς τα νεότερα μέλη κάθε κοινωνίας.
Δηλαδή με λίγα λόγια τα μιμίδια αποτελούν θεμελιώδεις μονάδες-φορείς πολιτισμικής κληρονομιάς (τραγούδια, τρόποι συμπεριφοράς, μόδα, επιστημονικές ιδέες, θρησκευτικές πεποιθήσεις/δοξασίες, κτλ), οι οποίες μεταδίδονται από τον ένα εγκέφαλο στο άλλο.
Όλα αυτά ήταν λίγο πολύ γνωστά στους κατέχοντας την γνώση η στους διανοούμενους /επιστήμονες , απλά την διαφορά την έκανε η ανακάλυψη του όρου και όχι η ανακάλυψη του εν λόγω κατ' αναλογία προς το γονίδιο βασική μονάδα γενετικής πληροφορίας μιμίδιο!!!

Και κλείνουμε για λίγο την παρένθεση και γυρνάμε πάλι στην αρχή , την Βίβλο ......παρεμφερείς κείμενα όπως και αδελφές θρησκείες Ιουδαϊσμός/Χριστιανισμός/Μωαμεθανισμός.

Ουσιαστικό

δογματισμός αρσενικό
  • η τυφλή προσκόλληση σε δόγματα
  • διατύπωση απόλυτων απόψεων
  • (φιλοσοφία) η φιλοσοφική θεωρία που αποδέχεται το δυνατό της απόλυτης γνώσης

Συγγενικές λέξεις: δόγμα

Δογματισμός: Η διατύπωση αξιωμάτων χωρίς αιτιολογία ή απόδειξη. ...
Δογματικός: Ο μη δεχόμενος αντίρρηση (του δόγματος που αποδέχεται). ...

Οι σύγχρονες μονοθεϊστικές θρησκείες είναι δογματικές από την γέννησή τους και αυτό το κατάλαβε ΑΜΕΣΩΣ ένας πανούργος πολιτικός που διψούσε για κυριαρχία και εξουσία με κάθε τρόπο και κάθε κόστος ο Φλάβιος Βαλέριος Κωνσταντίνος ο οποίος και υιοθέτησε ευθύς αμέσως την δυναμική ενός νεογεννηθέντος δόγματος για να ικανοποιήσει τις ορέξεις και φιλοδοξίες του.

Από την καταραμένη εκείνη ημέρα του 313 μ.Χ. που υπέγραψε το διάταγμα των Μεδιολάνων και συγκαλώντας την πρώτη Οικουμενική Σύνοδο της Νίκαιας της πλέον καθοριστική δια την μετέπειτα εξέλιξη της Παγκόσμιας Χριστιανικής Εκκλησίας.

Χμμμ....ενδιαφέρον ..... Παγκόσμιας Χριστιανικής Εκκλησίας!!!
(...πόση διαφορά έχει από το NEW WORLD ORDER??)???

Τα μετέπειτα λίγο πολύ όλοι τα ξέρουμε (πάντα βέβαια με την αμέριστη βοήθεια του μιμιδίου κλπ κλπ......), ο καθένας από αυτά που του δίδαξαν και εννοείτε μέσα από αυτά που τόλμησε να μάθει!!!!

Αλλά και όλως παραδόξως όλα δέθηκαν στο άρμα του δόγματος (μεσαίωνας ) που η απόδειξη και η αντίρρηση ήταν επί ποινή θανάτου (ο τυχερότερος!!), κάτι πήγε να γίνει με την Αναγέννηση ......αλλά κάπου κόλλησε.......στον ίδιος της τον εαυτό που της δημιούργησε ψυχώσεις παραισθήσεις, παρανοϊκές ψευδαισθήσεις με αποτέλεσμα την σχιζοφρένεια :

Συμπτωματολογία

Υπό την κλασική μορφή της νόσου, όπως οριοθετήθηκε από τις εργασίες του Γάλλου Φ. Σασλέν και του Αυστριακού Ε. Μπλόυλερ, όπου και ομοφωνούν γενικά οι κλινικοί ιατροί, η σχιζοφρένεια δημιουργεί βαθιά μεταμόρφωση και ειδικότερα τη διάλυση της προσωπικότητας όπου και περιλαμβάνει:
  1. Ασυμφωνία ιδεών, επιθυμιών, αισθημάτων, λόγου, χειρονομιών και πράξεων με αμφιθυμία (αλληλοσυγκρουόμενα αισθήματα).
  2. Απώλεια επαφής, με την πραγματικότητα, αυτοαναδίπλωση σε φανταστικό εσωτερικό κόσμο (αυτισμός), με διαταραχή σχέσεων.
  3. Σταθερή εξασθένηση προσαρμοστικότητας και κοινωνικής δραστηριότητας, έλλειψη πρωτοβουλίας, κάθε ενδιαφέροντος και παρόρμησης
  4. Παραληρηματικές εκδηλώσεις, άνευ ειρμού, αφηρημένες, ανεξιχνίαστες, συνοδευόμενες συχνά με ψευδαισθήσεις.
Σύμφωνα με το Διαγνωστικό και Στατιστικό Εγχειρίδιο για Ψυχικές Διαταραχές (DSM-IV-R)] του Αμερικανικού Συνδέσμου Ψυχιάτρων, για να χαρακτηρισθεί κάποιος ως πάσχων από σχιζοφρένεια θα πρέπει να παρουσιάζει τουλάχιστον 2 από τα παρακάτω συμπτώματα για χρονικό διάστημα τουλάχιστον ένα μήνα:
  • Ψευδαισθήσεις
  • Παραισθήσεις
  • Αποδιοργανωμένη ομιλία (π.χ. συχνές ασυνάρτητες ή αποδιοργανωμένες προτάσεις)
  • Αποδιοργανωμένη ή κατατονική συμπεριφορά (π.χ. ακινησία, υπερδιέγερση)
  • Αρνητικά συμπτώματα (π.χ. έλλειψη συναισθημάτων, αλογία)
Γενικά η σχιζοφρένεια προσβάλει συνηθέστερα έφηβους και ενήλικους, και των δύο φύλων, και μέχρι 35 ετών. Σε παιδιά θεωρείται πολύ σπάνια ενώ σε άτομα ηλικίας άνω των 40 ετών αποτελεί εξαίρεση!!!!!!!
Ως νεάνις η Αναγέννηση δεν άντεξε την επαναστατική επιπολαιότητα της εφηβείας της και κατέληξε έγκλειστη και χαροκαμένη σε διάφορα μυαλά είτε άρρωστα είτε ισορροπημένα να παλεύει μεταξύ της πραγματικότητας , αυτοαναδίπλωσης σε φανταστικό εσωτερικό κόσμο ,προσαρμοστικότητας και κοινωνικής δραστηριότητας, με διαταραχή σχέσεων άνευ ειρμού, αφηρημένες, ανεξιχνίαστες, συνοδευόμενες συχνά με ψευδαισθήσεις.
Μέσα σε όλη αυτή την σύντομη εν ζωή πορεία της δημιούργησε παράφορους έρωτες , ζηλόφθονους εραστές και πάρα πολλά νόθα παιδιά...!!!!
Καλά θα μου πουν κάποιοι ....βρε παλικάρι τι σχέση έχουν όλα αυτά που μας τσαμπουνάς μέχρι τώρα με το δήθεν Αφιέρωμα : Psywar η Ψυχολογικός Πόλεμος?????
Ας κάνουμε ένα διαφημιστικό διάλειμμα και θα συνεχίσουμε όταν νιώσετε έτοιμοι........



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου