Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Μέρκελ: "Δεν θα αναδιαρθρωθεί το ελληνικό χρέος"

Από το ιστολόγιο http://www.cosmo.gr/Finance/Hellas/330311.html

Απέρριψε το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους της χώρας μας, τουλάχιστον σε αυτήν τη φάση, η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, ενώ χαρακτήρισε και σημαντική πολιτική συμφωνία για τη σταθεροποίηση του ευρώ, την απόφαση για το δεύτερο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, η κ. Μέρκελ εκτίμησε πως “με την απόφαση αυτή αγοράζουμε πράγματι χρόνο” σε συνέντευξή της στο γερμανικό κανάλι ARD.

Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή, η Ελλάδα είναι υπερχρεωμένη και δεν έχει αυτή τη στιγμή την οικονομική δύναμη που χρειάζεται” είπε η κ.Μέρκελ.

Προς το παρόν πρόκειται για “εγγυήσεις που δίνουμε στην Ελλάδα προκειμένου να επιστρέψει στις αγορές” σημείωσε η καγκελάριος.

Απέκλεισε δε την αναδιάρθρωση “κούρεμα” του ελληνικού χρέους τονίζοντας ότι πρέπει να ληφθούν υπόψη οι παρενέργειες.

Δεν έχουμε ακόμη αυτή τη στιγμή τα εργαλεία για να κάνουμε κάτι τέτοιο τόσο ελεγχόμενα ώστε να μην είναι πάρα πολλοί εκείνοι στην Ευρώπη που θα πληγούν” είπε η κ. Μέρκελ.

Γι' αυτό είναι κοινό ευρωπαϊκό συμφέρον να δοθεί στην Ελλάδα χρόνος, αλλά βεβαίως με αυστηρούς όρους για να επιστρέψει η Ελλάδα σε ένα συνετό δρόμο” πρόσθεσε η καγκελάριος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου