Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

On line αναδίπλωση Βενιζέλου (για τα πανηγύρια)

Από το ιστολόγιο http://www.antinews.gr/2011/06/24/108600/


Σε αναδίπλωση για το θέμα της επιστροφής φόρου αναγκάστηκε ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά το σάλο που προκλήθηκε από τη διάταξη του εφαρμοστικού νόμου, με την οποία οι πολίτες που είχαν μείωση φόρου άνω των 300 ευρώ λόγω αποδείξεων, καλούνταν να επιστρέψουν την επιπλέον διαφορά

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του κ. Χατζηνικολάου, δήλωσε ότι όσοι έλαβαν επιστροφή φόρου φέτος άνω των 300 ευρώ λόγω αποδείξεων, δεν θα κληθούν να την επιστρέψουν και απέδωσε το θέμα που προέκυψε σε «νομοτεχνική παρεξήγηση».
Η επίμαχη παράγραφος στον εφαρμοστικό νόμο αναφέρει:
«Το ποσό του φόρου που εκπίπτει από τον συνολικό φόρο που προκύπτει με βάση τη φορολογική κλίμακα σύμφωνα με τις διατάξεις του όγδοου εδαφίου της παραγράφου 1 του άρθρου 9 του ν. 2238/1994 περί αποδείξεων, όπως ισχύει για το οικονομικό έτος 2011, δεν μπορεί να υπερβεί το ποσό των τριακοσίων (300) ευρώ ανά φορολογούμενο. Στις περιπτώσεις που έχει γίνει εκκαθάριση των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους 2011 και έχει συμψηφιστεί φόρος μεγαλύτερος από τριακόσια (300) ευρώ, ο επί πλέον αυτός φόρος βεβαιώνεται με την ειδική εισφορά φυσικών προσώπων σύμφωνα με τις διατάξεις των παραγράφων 4 και 5 του παρόντος άρθρου.»

Στο μεταξύ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος βρήκε την ευκαιρία να δημιουργήσει για δεύτερη φορά πρόβλημα στην  κυβέρνησή του μέσα σε λίγες ημέρες, μετά την γνωστή παρέμβασή του στην Βουλή κατά την συζήτηση της ψήφου εμπιστοσύνης. Μιλώντας στο Mega για το θέμα της επιστροφής φόρου, o κ. Πάγκαλος είπε ότι “δεν το γνωρίζαμε” και ότι “εάν συμβαίνει κάτι τέτοιο είναι λυπηρό”. Ο κ. Πάγκαλος αντιδρά στην προώθηση Βενιζέλου.

Την διαφωνία του με την επίμαχη διάταξη εξέφρασε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαππας, ότι δεν υπήρξε ενημέρωση του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ σχετικά με μία τέτοια ρύθμιση.
Περιμένετε να δείτε τι έχει να γίνει μόλις και οι υπόλοιποι βουλευτές …καταλάβουν τα νέα μέτρα. Όσο για τον κόσμο θα τον δείτε στις πλατείες.
Φορολογικό πραξικόπημα Βενιζέλου με τις αποδείξεις !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου