Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Οι πατριώτες. Οι προδότες. Και το ΙΝΚΑ Χανίων.

Από το ιστολόγιο http://www.eglimatikotita.gr/2011/06/blog-post_7662.html

(Θα ήθελα να δω λίγο παραπάνω αυτοσεβασμό στους Έλληνες) λέει ο Πρώην Βρετανός διπλωμάτης, ο Γουίλιαμ Μάλινσον. 
Δεν γνωρίζω αν οι πολύ,  σπουδασμένοι και μορφωμένοι Έλληνες, μπορούν να αποσαφηνίσουν έννοιες, όπως προδότης, φασίστας, πατριώτης, δημοκράτης, προοδευτικός, συντηρητικός, κτλ. Το σίγουρο είναι πάντως, ότι με την εξήγηση που δίνουν σε αυτές τις έννοιες όταν τις χρησιμοποιούν με πολιτική σκοπιμότητα, το μόνο που καταφέρνουν είναι 

α)  να  εκφυλίζουν να αποδυναμώνουν την σημαντικότητα των ίδιων των λέξεων και 

β) να μπερδεύουν εμάς τους αμόρφωτους, αδιάβαστους και ασπούδαστους Έλληνες.
  
Ποιό αλήθεια είναι το πρόβλημα μας ως κοινωνία και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε;
Μήπως μας λείπουν οι πατριώτες, οι δημοκράτες, οι προοδευτικοί, οι συντηρητικοί, οι φασίστες, οι αναρχικοί, οι προδότες, κουμουνιστές, οι σοσιαλιστές;
Όχι βέβαια δεν μας λείπει τίποτα από αυτά. 
Αυτό που μας λείπει είναι ο κοινός νους. Χάσαμε τον κοινό νου. Χάσαμε τον ρεαλισμό, παρασυρόμενοι από τον κομματικό φασιστολαϊκισμό, των διαφόρων κατά καιρούς εθνοσωτήρων και προστατών των αδυνάτων των φτωχών και του απλού λαού.
Σήμερα μέσα σε αυτό το ξεγύμνωμα των, πάντα πρόθυμων να μας σώσουν πολιτικών και πνευματικών δασκάλων του έθνους, αναζητούμαι λύση.
Αναζητούμαι διέξοδο.
Αναζητούμε ελπίδα. 
Υπάρχει φως;   Αναρωτιέται ο κάθε Έλληνας.
Ναι υπάρχει φως.   Υπάρχει πολύ ελπίδα, αρκεί να γίνουμε πατριώτες. Να αγαπήσουμε την πατρίδα μας, την οικονομία μας, τον εαυτό μας, τα προϊόντα μας, τα μυαλά μας, τα μαρούλια μας και τα τραγούδια μας,   όπως χρόνια τώρα κάνει το ΙΝΚΑ Χανίων. 
Το ΙΝΚΑ Χανίων μας δείχνει των δρόμο προς για την εθνική σωτηρία.
Και αν θέλουμε να δώσουμε χαρακτηρισμό του τι είναι προδότης, και τι πατριώτης, μπορούμε να το κάνουμε πολύ εύκολα, τουλάχιστον εμείς οι αμόρφωτοι και ασπούδαστοι Έλληνες, βάζοντας την θέση του πατριώτη τους ανθρώπους του ΙΝΚΑ, και στην θέση του προδότη αυτούς που πιστεύουν ότι η σωτηρία μας θα έρθει από τους ξένους. 
Πρέπει να μάθουμε ότι είναι καλή επένδυση τα αιολικά πάρκα, και τα σούπερ μάρκετ,,,,,,  όχι όμως για την εθνική οικονομία, εφόσον αυτά ανήκουν σε ξένους, γιατί  μια επένδυση είναι συμφέρουσα για ένα Κράτος, όταν τα λεφτά που θα φέρει, είναι περισσότερα από αυτά που θα πάρει να φύγει, ας το μάθουμε και αυτό, εμείς οι κουτόφραγκοι της Ευρώπης, που θέλουμε να γίνουμε οι πρωτοπόροι της πράσινης ενέργειας, χωρίς να παράγουμε ούτε πράσινη βίδα.
Είναι ώρα να ωριμάσουμε ως κοινωνία. Πρέπει να μάθουμε να κρίνουμε σωστά. Πρέπει να μάθουμε να χρησιμοποιούμε σωστά και προς όφελος τα πάντα, όπως το μαχαίρι, με το οποίο μπορούμε και να κόψουμε ψωμί, αλλά μπορούμε και σκοτώσουμε.
Λοιπόν συνεταιρισμός είναι και το ΙΝΚΑ, δυστυχώς όμως  συνεταιρισμοί  είναι και οι καταχρεωμένοι, κατακρεουργημένοι κοματοκρατούμενοι αγροτικοί συνεταιρισμοί, τους οποίους νέμονται διάφορα κομματόσκυλα, τα οποία στις περισσότερες των περιπτώσεων, είναι κάτι παραπάνω από προδότες, αφού με τις πράξεις τους κοροϊδεύουν το ποιό αγνό κομμάτι της κοινωνίας, τους αγρότες.
Αυτά τα κοματόσκυλα πήραν το μαχαίρι, και αντί να κόψουν και να μοιράσουν την πίτα, ως όφειλαν δίκαια, έσφαζαν τους αγρότες.
Κάτι ανάλογο έγινε και με πολλούς συνδικαλιστές, οι οποίοι έκλειναν τα μάτια και τα αυτιά, στο ξέσκισμα των ΔΕΚΟ από τα κοματόσκυλα,(αν δεν ήταν και οι ίδιοι κοματόσκυλα)  έχοντας ίδιοι την κρυφή ελπίδα ότι θα προλάβουν να ανέβουν και αυτοί στα μεγάλα σαλόνια, της εξουσίας. Άλλοι προδότες και αυτοί.
Επανέρχομαι στο ΙΝΚΑ Χανίων, ασφαλώς και αυτοί που το αποτελούν, κάπου θα ψηφίζουν, είμαι όμως 100 % σίγουρος ότι ανεξάρτητα το που ψηφίζουν, θα ντρέπονται για αυτούς που μας κυβερνούν.
Ακούμε λόγια, λόγια, ανάπτυξη, ανάπτυξη, ανασχηματισμούς, συναίνεση, δημοψηφίσματα, υπουργούς, Δημάρχους,  στοχαστές, αναλυτές, αδιέξοδα, διέξοδα,,, σκατά στα μούτρα σας και να είναι και οικολογικά.
Τίποτα από αυτά δεν χρειάζεται. Τίποτα. Μόνο απλός νους χρειάζεται, απλός νους, αγάπη εμπιστοσύνη σε εμάς, στην πατρίδα μας , στους εαυτούς μας και όλα θα πάνε καλά.
Απλώς, ας αντιγράψουμε τον τρόπο σκέψης λειτουργίας και οργάνωσης του ΙΝΚΑ Χανίων, και έχουμε βγει από την κρίση.
Και πάλι μπράβο στους ανθρώπους του ΙΝΚΑ Χανίων των οποίων τα επιτεύγματα διάβασα στο ιντερνέτ.

Τι μας ο Πρώην Βρετανός διπλωμάτης, ο Γουίλιαμ Μάλινσον:  
 (Τα προβλήματα της Ελλάδας είναι η διχόνοια και ο ατομισμός.
«Και, σε επίπεδο κοινωνίας, η ξενομανία της. Η Ελλάδα έχει τάση να εισάγει οτιδήποτε ξένο, ανεξαρτήτως αν είναι καλό, κακό ή άσχημο. “Είναι ξένο, ω!, πρέπει να είναι καλό! πρέπει να είναι καλύτερο από τα δικά μας!”. Δείτε την υπουργό Παιδείας, τη Διαμαντοπούλου: είναι ένα τέτοιο παράδειγμα στην εκπαίδευση· θα σκοτώσει την εκπαίδευση αν συνεχίσει έτσι! Προσπαθεί να αντιγράψει αγγλοσαξονικές αηδίες, να ρωτάς το μικρό παιδί “ποια είναι η ταυτότητά σου;” κ.λπ. Υπάρχει καλό εκπαιδευτικό σύστημα στην Ελλάδα, δεν χρειάζεται να εισαχθούν νέες ιδέες, χρειάζεται απλώς να αξιοποιηθούν οι υπάρχουσες. Υπάρχουν όμορφα πράγματα εδώ, όμως οι Ελληνες δεν είναι υπερήφανοι γι’ αυτά, θαυμάζουν πολύ τα ξένα πράγματα. Αλλά αυτός ο θαυμασμός δείχνει κάτι: ότι δεν μπορείς να κάνεις τη διάκριση μεταξύ τού τι είναι πράγματι καλό και τι είναι κακό. Υιοθετούνται θεωρίες από το εξωτερικό στην Ελλάδα και “η πλάκα”, πολλές φορές, είναι ότι η ρίζα αυτών των θεωριών βρίσκεται στην αρχαία Ελλάδα! Θα ήθελα να δω λίγο παραπάνω αυτοσεβασμό στους Έλληνες
  ) 

gian 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου