Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2011

Ένα θέμα ΤΑΜΠΟΎ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΠΩΘΟΥΝ!!!

Τελευταίως πολύς λόγος γίνεται μετά την "ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ" , τι μέλλει γενέσθαι στην χώρα μας  και γενικά στην πολιτική ζωή που ΈΝΑ κομμάτι της είναι και το ΣΥΝΤΑΓΜΑ !!!


Σύνταγμα είναι ο θεμελιώδης νόμος επάνω στον οποίο βασίζεται η διαμόρφωση ολόκληρης της νομοθεσίας μιας χώρας όσον αφορά τα δικαιώματα και υποχρεώσεις του πολίτη, την οργάνωση και βασικούς κανόνες λειτουργίας του κράτους και των θεσμών.
Το σύνταγμα μπορεί να εκπονηθεί και εγκριθεί από συντακτική συνέλευση (αντιπροσωπεία του λαού) ή να είναι άθροισμα νόμων ή άλλων διατάξεων που με την πάροδο του χρόνου έχουν καταστεί θεμελιώδεις.


Άρα το θεμέλιο μιας κυρίαρχης, ελεύθερης Χώρας αλλά και το όπλο του κάθε πολίτη ενάντια στην ασυδοσία του κράτους και κάθε κρατικού μηχανισμού ......όπως είναι η Εκκλησία της Ελλάδος....είναι η Εκκλησία της Ελλάδος κρατικός μηχανισμός και εάν ΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ???

Επειδή υπέπεσε  στην αντίληψή μου ένα άρθρο που είχε ένα προσχέδιο του Συντάγματος και που αναπαράχθηκε/αναρτήθηκε από μερικά ακόμα blogs/ιστοσελίδες αυτούσιο:
 http://hassapis-peter.blogspot.com/2011/06/blog-post_9520.html

Μόλις άρχισα την ανάγνωση και έφτασα στο ......

ΤΜΗΜΑ Β'
ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

Άρθρο 3  .....
αναρωτήθηκα , τότε τι πραγματικά θέλουμε να αλλάξει επιτέλους σε αυτή την χώρα ???

Το συγκεκριμένο τμήμα από μόνο του ΚΑΠΕΛΩΝΕΙ ΤΟ ....

ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ
ΑΤΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ!!!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΕΛΙΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ????
ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΟΙ ΣΕ ΕΝΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Η ΚΑΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ????
ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ/ΕΘΝΟΣ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑΜΕ ΕΧΕΙ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΘΕΜΕΛΙΩΣΕΙ ΤΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΊ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΚΑΝΟΝΑ  ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΜΕ ΕΘΝΟΣ ΜΕ ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ (
Έθνος ονομάζεται ένα σύνολο ανθρώπων που μοιράζονται κοινά γνωρίσματα που διακρίνουν το σύνολο αυτό, σε παγκόσμια κλίμακα. Τα κυριότερα από τα γνωρίσματα αυτά μπορεί να είναι η φυλή, η γλώσσα ΚΑΙ η κοινή ιστορία και πολιτισμός και η γεωγραφική καταγωγή.
) , το θρήσκευμα ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΓΝΩΡΙΣΜΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ , ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ!!!!

Αποτελεί η θρησκευτικότητα ένα ΑΤΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑΙ Η ΟΧΙ???
Εάν θέλουμε πραγματικά ένα ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΡΟΣΤΑΤΗ της Ανεξιθρησκίας και της Ισοτιμίας των Πολιτών ΤΟΤΕΣ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΌ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ :


ΤΜΗΜΑ Β'
ΣΧΕΣΕΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Άρθρο 3  

1. Δεν Υπάρχει Επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα αλλά Επίσημες θρησκείες που θα αναγνωρίσει η Πολιτεία και πάντα βάσει των Ατομικών Ελευθεριών του κάθε Έλληνα πολίτη εφόσον δεν προσβάλλει τα δικαιώματα των άλλων και δεν παραβιάζει το Σύνταγμα ή τα χρηστά ήθη.

2. Όλες οι Θρησκείες έχουν το Δικαίωμα της Αναγνώρισης τους από την Πολιτεία και οι οποίες θα προστεθούν στην Επίσημη Χάρτα των Αναγνωρισμένων Θρησκειών του Ελλαδικού Χώρου. 
3. Καμία Θρησκεία δεν επιτρέπεται να έχει το δικαίωμα Επιβολής η Εξουσίας έναντι άλλων Θρησκειών η έναντι της Πολιτείας και των Ελλήνων Πολιτών κατ' επέκταση και ο ρόλος τους περιορίζεται στα Εσωτερικά Διοικητικά της καθήκοντα  στα οποία και δεν θα επεμβαίνει η Πολιτεία.
4. Η ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης είναι απαραβίαστη. Η απόλαυση των ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων δεν εξαρτάται από τις θρησκευτικές πεποιθήσεις καθενός.
5. Κάθε γνωστή θρησκεία είναι ελεύθερη και τα σχετικά με τη λατρεία της τελούνται ανεμπόδιστα υπό την προστασία των νόμων. Η άσκηση της λατρείας δεν επιτρέπεται να προσβάλλει τη δημόσια τάξη ή τα χρηστά ήθη. 
6.Απαγορεύεται δια Νόμου  ο προσηλυτισμός η ο εξαναγκασμός σε οποιοδήποτε θρησκευτικό δρώμενο οποιασδήποτε Αναγνωρισμένης Θρησκείας από την Επίσημη Χάρτα της Ελληνικής Πολιτείας.
7. Οι λειτουργοί όλων των γνωστών θρησκειών υπόκεινται στην ίδια εποπτεία της Πολιτείας και στις ίδιες υποχρεώσεις απέναντί της, όπως και οι λειτουργοί της Ελληνικής Πολιτείας. 
8. Κανένας δεν μπορεί, εξαιτίας των θρησκευτικών του πεποιθήσεων, να απαλλαγεί από την εκπλήρωση των υποχρεώσεων προς το Κράτος ή να αρνηθεί να συμμορφωθεί προς τους νόμους.
9. Κανένας όρκος δεν επιβάλλεται χωρίς νόμο, που ορίζει και τον τύπο του. Ο μόνος Όρκος που επιβάλλεται είναι,  ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν και την θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων. 
10. Οι σχέσεις των Επίσημων Αναγνωρισμένων Θρησκειών με την Πολιτεία  ορίζεται όπως η ιδιωτική οικονομική πρωτοβουλία που δεν επιτρέπεται να αναπτύσσεται σε βάρος της ελευθερίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας ή προς βλάβη της εθνικής οικονομίας.
11. Βάσει του ανωτέρω προβλέπονται να συμμετέχουν ισότιμα και να φορολογούνται ως ιδιωτική πρωτοβουλία.
12.  Με νόμο επίσης καταργούνται τα έως τώρα  τελωνειακά και φορολογικά πλεονεκτήματα που απολάμβαναν και θεωρούνται ως ιδιωτική οικονομική πρωτοβουλία που δεν επιτρέπεται να αναπτύσσεται σε βάρος της ελευθερίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας ή προς βλάβη της εθνικής οικονομίας.

Πιστεύω πως αυτό είναι μια ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ , ΕΛΠΙΖΩ ΠΩΣ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου