Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

REUTERS: Όπου να ‘ναι στους PIGS και η Κύπρος!


Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/


Πριν λίγο το αμερικανικό REUTERS δημοσίευσε μια ανάλυση που ουσιαστικά κρούει των κώδωνα του κινδύνου στην Ευρωζώνη, πως οι χώρες που ήδη βρίσκονται στη μαύρη λίστα αυτής, με το ντροπιαστικό προσωνύμιο PIGS, μπορεί να χρειαστεί να αυξηθούν κατά μία.
Ποια είναι αυτή; Η Κύπρος σύμφωνα πάντα με το REUTERS και τον συντάκτη της που φέρει και ελληνικό όνομα – Michele Kambas.
Η διάσωση της Κύπρου επισημαίνει στο άρθρο του, πως σε περίπτωση πάντα, που χρειαστεί Ευρωπαϊκή οικονομική βοήθεια θα είναι πολύ ευκολότερη σαν υπόθεση από εκείνη των υπολοίπων χωρών που σήμερα πλήττονται για τους εξής λόγους:

  1. Τα δημοσιονομικά και γενικότερα η οικονομική δομή της Κύπρου βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση από αυτή των χωρών που σήμερα κινδυνεύουν.
  2. Η Κύπρος και να χρειαστεί κάποια δανειοδότηση ή πρόγραμμα διάσωσης, αυτό θα είναι πολύ μικρό συγκριτικά με τα οικονομικά δεδομένα της Ε.Ε με συνέπεια να μην χρειαστεί να γίνει και ιδιαίτερος ντόρος.
Από την άλλη πλευρά το δημοσίευμα κάνει λόγο για κυπριακό κίνδυνο που επίκειται να προκληθεί από την αφενός καλή σχέση των δύο χωρών (Ελλάς – Κύπρος) και αφετέρου τον «ελληνικό τραπεζικό ιό» που κουβαλάνε επάνω τους οι διάφοροι εκεί επενδυτές.
GEOPOLITICS & DAILY NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου