Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Θέλουν να ρίξουν τον βασικό στα 500 Ευρώ

Σχόλιο ιστολογίου μας : .....πολύ ενθαρρυντικά τα λέει , εμείς είπαμε ότι θα μας πάνε 300 με 350 ευρώ , 130 είναι στα Σκόπια  τώρα ο κατώτατος , πόσο στην Βουλγαρία???
Η τρόικα επισημαίνει ότι οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα πρέπει να μειωθούν, ώστε το επίπεδό τους «να είναι αντίστοιχο με το επίπεδο της ελληνικής οικονομίας»..........ΔΗΛΑΔΗ 350 με 400 ευρώ μάξιμουμ......
Από το ιστολόγιο http://www.ellispoint.gr/

    Επιμένει η τρόικα στη μείωση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα. Φέρνει ως παράδειγμα την Πορτογαλία όπου οι μισθοί ξεκινούν από τα 560 Ευρώ.


Σε εφιάλτη για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα εξελίσσεται η συστηματική πίεση της τρόικας για τη μείωση των κατώτατων μισθών στη χώρα μας. Όπως αναφέρει σήμερα η εφημερίδα Τα Νέα, παρά τις κυβερνητικές και τις κοινωνικές αντιδράσεις, η τρόικα επιμένει στην ανάγκη σχετικής νομοθετικής πρωτοβουλίας και χρησιμοποιεί ως παράδειγμα την Πορτογαλία, όπου οι κατώτατοι μισθοί είναι περίπου 200 ευρώ χαμηλότερα από την Ελλάδα.
Την ώρα που στην Ελλάδα η ο κατώτατος μισθός -βάσει της εθνικής συλλογικής σύμβασης- είναι στα 740 ευρώ στην Πορτογαλία δεν ξεπερνά τα 560.

Η τρόικα επισημαίνει ότι οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα πρέπει να μειωθούν, ώστε το επίπεδό τους «να είναι αντίστοιχο με το επίπεδο της ελληνικής οικονομίας».
Η επιχειρηματολογία της εστιάζεται επίσης στη διασφάλιση θέσεων εργασίας καθώς το χαμηλότερο κόστος θα μειώσει τις απολύσεις.
Στους λόγους για να προχωρήσουν οι περικοπές αμοιβών, η τρόικα περιλαμβάνει και την απορρόφηση στον ιδιωτικό τομέα των εργαζομένων που πρέπει να ελευθερωθούν από το Δημόσιο
Σημειώνεται πάντως ότι σε αυτή την προοπτική έχουν εκφράσει δημοσίως την αντίθεση τους ακόμα και οι εργοδότες μέσω του ΣΕΒ επιμένοντας ότι το ανταγωνιστικό πρόβλημα της χώρας δεν είναι οι υψηλοί μισθοί αλλά τα δομικά προβλήματα της οικονομίας, η γραφειοκρατία και η έλλειψη ενός θετικού επενδυτικού περιβάλλοντος.
Συνδικαλιστικοί κύκλοι επισημαίνουν ότι τόσο δραματικές μειώσεις μισθών κατά περίπου το ¼ θα δημιουργήσουν τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα καθώς θα ρίξουν οριστικά κάτω από το όριο της φτώχιας δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου