Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Διεθνές ραντεβού των Αγανακτισμένων στις 15 Οκτωβρίου (video)

Από το ιστολόγιο http://www.ellispoint.gr/

    Κάλεσμα για μαζικό παρών σε διαδηλώσεις που θα γίνουν ταυτόχρονα σε τουλάχιστον 45 χώρες όλου του κόσμου, απευθύνουν οι "Αγανακτισμένοι", με πρωτοπόρους τους ιδρυτές του κινήματος Ισπανούς.
Οι Ισπανοί «Αγανακτισμένοι», πρωτοπόροι του κινήματος που ξεκίνησε τον Μάιο, κάλεσαν σε διαδηλώσεις στις 15 Οκτωβρίου σε όλη την Ισπανία, εκφράζοντας την ελπίδα την ίδια ημέρα να πραγματοποιηθούν ανάλογες κινητοποιήσεις σε όλο τον κόσμο.
Ένας ιστότοπος με τον ονομασία «ενωμένοι για την παγκόσμια αλλαγή» παρουσιάζει έναν χάρτη με περισσότερες από 400 κινητοποιήσεις που είναι προγραμματισμένες για την 15η Οκτωβρίου σε τουλάχιστον 45 χώρες.
Από την Τανζανία ως τη Χαβάη, περνώντας από το κίνημα «Καταλάβετε τη Νέα Υόρκη», κόκκινες κουκκίδες σημειώνουν τα σημεία όπου αναμένεται να συγκεντρωθούν οι «Αγανακτισμένοι» όλου του κόσμου
Οι Ιταλοί μαθητές, φοιτητές και καθηγητές που διαδήλωσαν σήμερα σε 90 πόλεις της Ιταλίας κόντρα στις περικοπές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, έχουν ήδη ανανεώσει το ραντεβού τους για τις 15 Οκτωβρίου.

«Είμαστε χαρούμενοι που η Νέα Υόρκη έχει κερδίσει μεγαλύτερη δημοσιότητα» δηλώνει ο Χον Αγκίρε Σους, εκπρόσωπος της ισπανικής πλατφόρμας Democracia Real Ya!
«Αυτό δείχνει ότι πρόκειται για ένα ζήτημα που αφορά όχι μόνο την Ισπανία, αλλά όλο τον κόσμο διότι η κρίση είναι παγκόσμια, οι αγορές δρουν σε παγκόσμιο επίπεδο» σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου